İstanbul esnafına "Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi" eğitimleri verilecek

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak: "Esnaf yapmış olduğu iş itibarıyla aslında birçok meydan okumayla karşı karşıya. İşte onu biz ne kadar günümüze uyarlayabilir, onu dönüştürebilir, oradan bir iktisadi faaliyetin özünü çıkarabilirsek belki başarımız bununla ölçülecek demektir" Halkbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay: "Esnafımız halkla ilişkiler, pazarlama ve dijitalleşme gibi farklı konularda verilecek eğitimler sonunda markalaşma yönünde de güçlü adımlar atacaktır"

YEREL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 16:15
İstanbul esnafına

  İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Halkbank’ın ana sponsorluğunda İstanbul'daki 295 bin esnafa “Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimleri verecek.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Halkbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ve İstanbul genelinde hizmet veren esnaf ve sanatkar odaları ve üyelerinin katılımıyla "Esnaflar Dijitalleşiyor" projesine yönelik toplantı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Uçarmak, esnafın toplumun temel yapı taşı olduğunu belirterek, Türkiye'de yaklaşık 4 milyonu aşkın iktisadi ünitenin yarıdan fazlasının sayısal olarak esnaf mahiyeti taşıdığını bildirdi.

Sosyal gelişme ve teknolojik gelişmelerin bazı mesleklerin ortadan kaybolma tehlikesini beraberinde getirdiğine işaret eden Uçarmak, "Esnaf yapmış olduğu iş itibarıyla aslında birçok meydan okumayla karşı karşıya. İşte onu biz ne kadar günümüze uyarlayabilir, onu dönüştürebilir, oradan bir iktisadi faaliyetin özünü çıkarabilirsek belki başarımız bununla ölçülecek demektir." ifadelerini kullandı.

Uçarmak, elektronik ticareti uluslararası pazarlara açılma ve ulusal düzeydeki pazarlama faaliyetleri açısından önemli gördüklerini vurgulayarak, rekabeti bozacak tekelleşmeye neden olabilecek şeylerin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

- "Projede işletme sahiplerine, dijital mecralarda çok yarar sağlayacak başlıklar ele alınacak"

Halkbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay da Halkbank olarak esnaf ve sanatkarlara Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi desteklerinin 91,2 milyar TL seviyesine ulaştığını bildirdi.

Tuncay, "2002 yılından bu yana yaklaşık 3,5 milyon esnaf ve sanatkarımıza toplam 237 milyar TL finansman desteği sağladık. Halkbank olarak, esnafımıza zor dönemler yaşatan pandemi sürecinin sıkıntılı zamanlarında da finansal imkanlarımızı esnafımızın hizmetine en uygun koşullarla sunmaya devam ettik. Bu dönemde 760 bin esnaf ve sanatkara nakdi kredi ve kredi kartı olarak yaklaşık 30 milyar TL destek verdik." diye konuştu.

2018'de esnafın hizmetine sundukları Paraf Esnaf Kart'ın yaklaşık 1 milyon adede ulaştığını bildiren Tuncay, "Bankamız, (esnafın) dijital gelişmelere ve yeni nesil uygulamalara adapte olabilmesine de büyük önem vermektedir." dedi.

Tuncay, "Esnaf Dijitalleşiyor" projesine ilişkin, "Esnafımız halkla ilişkiler, pazarlama ve dijitalleşme gibi farklı konularda verilecek eğitimler sonunda markalaşma yönünde de güçlü adımlar atacaktır. Küçük ölçekli işletmelerin başarıları hem gençler için yeni istihdam alanları sağlayacak hem de üreten ve güçlü Türkiye'nin önünü açacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Projemizin diğer illere de örnek olacağını ve uygulanacağını umut ediyoruz"

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ise Birlik olarak kuruldukları günden bu yana esnafın eğitimi, yaşadığı zamana uyumu noktasında birçok proje geliştirdiklerini ve uyguladıklarını aktardı.

Yılmaz, "İstanbul Reklamcılar Esnaf Odamız ile birlikte yürüteceğimiz bu projemizin diğer illere de örnek olacağını ve uygulanacağını umut ediyoruz." dedi.

İstanbul Reklamcılar Esnaf Odası Başkanı Gülay Şele de "Esnaflar Dijitalleşiyor" projesinin günden güne büyümeye devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kovid-19 virüsünün oluşturduğu salgın sürecinde, İçişleri Bakanlığımız Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen projemizle 150 esnafımız ve 350’ye yakın dezavantajlı gruba 'Yeni Nesil Reklamcılık' eğitimlerini vermeye başladık. Projemizden aldığımız verim ile Ticaret Bakanlığımızın desteği ve Halkbank'ın ana sponsorluğunda İstanbul genelindeki 295 bin esnafa 'Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi' eğitimleri vereceğiz. Proje açılış toplantımızın ilk dersini de Ticaret Bakanımız Mehmet Muş verecek."

(AA)

 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR