İsrail, İşgal Altındaki Doğu Kudüs'te Bir Filistinlinin Evini Yıktı

Evi yıkılan Filistinlinin kardeşi Sami Ebu Tayr: "Uzun zamandır inşaat ruhsatı almak için uğraşıyoruz ama İsrail belediyesi bugüne kadar talebimizi defalarca reddetti"

DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-03-2023 15:53   Güncelleme : 14-03-2023 15:53
İsrail, İşgal Altındaki Doğu Kudüs'te Bir Filistinlinin Evini Yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün güneyinde yer alan Umm Tuba beldesinde "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle bir Filistinlinin evini yıktı.

Filistinlinin kardeşi Sami Ebu Tayr AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin yıktığı evin iki ailenin yaşadığı 2 daireli, 170 metrekare bir ev olduğunu söyledi.

Evi 2 yıl önce inşa ettiklerini ancak ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 2 ay önce yıkım emri aldıklarını aktaran Ebu Tayr, İsrail makamlarının evi kendilerinin yıkmasını talep ettiğini, aksi takdirde ağır para cezasına çarptırılacaklarını bildirdiğini anlattı.

Ebu Tayr, kendilerinin yıkmayı reddettikleri evin bu sabah, İsrail yıkım ekiplerince yıkıldığını belirtti.

İsrail güçlerinin kardeşini ve ailesini darbettikten sonra gözaltına aldığını söyleyen Ebu Tayr, "Uzun zamandır inşaat ruhsatı almak için uğraşıyoruz ama İsrail belediyesi bugüne kadar talebimizi defalarca reddetti." dedi.

Ebu Tayr, bu tür yıkımların İsrail'in Kudüs'ten Filistinlileri çıkarmayı hedefleyen politikasının bir parçası olduğunu vurguladı.

- İsrail, "ruhsatsız" gerekçesiyle sık sık Filistinlilerin evini yıkıyor

İsrail güçleri, 6 Mart'ta da işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere ait 9 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkmıştı.

Birleşmiş Milletler İnsani işler Koordinasyon Ofisinin raporunda "İsrail makamlarının işgal altındaki Doğu Kudüs'te yılbaşından itibaren Filistinlilere ait 67 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığına" işaret edilmişti.

Raporda, İsrail makamlarının Doğu Kudüs'te geçen yıl Filistinlilere ait 143, 2021'de de 181 evi yıktığı aktarılmıştı.

İsrail, Filistin ve uluslararası camiadan insan hakları örgütleri, İsrail makamlarının Doğu Kudüs'te Filistinlilerin "ruhsat başvurularına olumlu yanıt vermemesine karşın Yahudi yerleşimlerin inşaatına hız verdiği" eleştirisini yöneltiyor.

 (AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR