İsrail Askerleri Batı Şeria'ya Baskın Düzenledi

Baskında bir kişinin öldürüldüğü ve 22 kişinin yaralandığı bildirildi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 06-09-2022 14:25
İsrail Askerleri Batı Şeria'ya Baskın Düzenledi

İşgal altında olan Batı Şeria'ya karşı İsrail askerlerinin başlattığı baskında bir Filistinli'nin öldürüldüğü ve 22 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Visam Bekr, "İşgalci İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu Muhammed Musa Sebaine adlı genç hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere 7 kişi de yaralandı." ifadelerinde bulundu.

İsrail güçlerinin Cenin Kentine yönelik yaptıkları baskın sonucu Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 29 yaşındaki Sebaine'nin öldürüldüğü ve 16 kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarının AA muhabirine bulunduğu açıklamalarda, çok sayıda İsaril askerinin sabaha doğru kente baskın düzenlediğini ve ardından bir binayı ablukaya aldığını söyledi.

Filistinlilerin baskını önlemek için İsrail askerlerine taş attığı, askerlerin ise gerçek ve plastik mermilerle karşılık verdiğı ifadelerde yer aldı. 

Onlarca Filistinlinin baskını engellemek için taş attığı, İsrail askerlerinin de gençlere gerçek ve plastik mermilerle cevap verdiği ifade edildi. Çıkan çatışmada bazı Filistinlilerin de İsrail askerlerine karşı silah kullandığı belirtildi.

 Askerlerin baskın yaptığı bölgede Filistinli Raad Hazım'e ait evi İsrail askerleri patlayıcılarla yıktı.

Raad Hazım, 7 Nisan 2022'de Tel Aviv'de 3 İsrailliyi öldürmüş, 10 kişiyi de yaralamıştı.

Filistinlilerin evlerini yıkan İsrail yönetimi bu şekilde Filistinlileri cezalandırıyor.

Ramallah'ta düzenlenen baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir eve düzenlenen baskında Filistinli bir genç, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

Düzenlenen baskında evin sahibi Mahmed Nahle, AA'ya yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin küçük oğlu Eyhem'i gözaltına almak üzere  baskın gerçekleştirdiğini söyledi.

Evin 2 saat boyunca kuşatma altında kaldığını belirten Mahmed Nahle, baskın sırasında oğlu Eyhem'in evde olmadığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Baskın yapan İsrail güçleri, evime ateş açarak zarar verdi ve küçük oğlum Eyhem'in teslim olması için büyük oğlum Mecd'i gözaltına aldı."

Haber ajansının yaptığı açıklamaya göre WAFA, Batı Şeria'nın orta bölgelerinde İsrail güçlerinin düzenlediği baskınlarda 6 Filistinlinin yaralandığını, 4 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bu arada Avrupa Birliği Kudüs Ofisi Basın Sorumlusu Şadi Osman, Filistin Radyosu'na yaptığı açıklamada, İsrail baskınlarını "tansiyonu yükseltme girişimi" olarak nitelendirdiğini belirtti.

Osman İsrail'in baskınlarına son vermesi çağrısında bulunarak, İsrail'in uyması gereken anlaşmalar olduğuna işaret ettiğini belirtti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR