İran'da Uzmanlar Meclisi Üyesi Süleymani Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

İran Uzmanlar Meclisi Üyesi ve Zahidan kentinin eski Cuma İmamı Ayetullah Abbas Ali Süleymani'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2023 17:06
İran'da Uzmanlar Meclisi Üyesi Süleymani Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

 İran Uzmanlar Meclisi Üyesi ve Zahidan kentinin eski Cuma İmamı Ayetullah Abbas Ali Süleymani'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Mazenderan Valisi Seyyid Mahmud Hüseynipur, olaya ilişkin açıklama yaptı.

Hüseynipur, Uzmanlar Meclisi Üyesi Süleymani'nin bu sabah Mazenderan eyaletinin Babulser şehrinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Saldırının bir bankanın güvenlik görevlisi tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Hüseynipur, saldırganın daha önceden Süleymani'yi tanımadığını aktardı.

İranlı yetkili, bunun bir terör saldırısı olduğuna ilişkin ellerinde veri olmadığını belirterek, "Bu kişi bankanın silahlı güvenlik çalışanlarından biri ancak eylemi bir terör saldırısı değildi." açıklamasında bulundu.

Saldırganın polis ekiplerince olay yerinde yakalandığını kaydeden Hüseynipur, eylemi gerçekleştirme nedeninin ise araştırıldığını söyledi.

Hüseynipur, Ayetullah Süleymani’nin o sırada bankacılık işlemleri için bankada bulunduğu bilgisini paylaştı.

Ayetullah Abbas Ali Süleymani daha önce İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Sistan-Beluçistan eyaleti temsilcisi ve Zahidan Cuma İmamı görevlerinde de bulunmuştu. Süleymani son olarak 15 Ağustos 2020 ile 29 Mart 2022 tarihleri arasında İsfahan’ın Kaşan şehrinin Cuma İmamı görevini yapmıştı.

İran Anayasası'na göre, İran liderini seçen, denetleyebilen ve azledebilen bir heyet olan Uzmanlar Meclisi, 8 yılda bir doğrudan halk tarafından seçilen 88 din adamından oluşuyor.

 

 (AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR