İran'da Geçen Ay Düzenlenen Saldırının Şüphelilerine Yönelik Operasyonda 2 Kişi Öldürüldü

Silahlı saldırıyla bağlantılı oldukları iddia edilen 2 şüphelinin de operasyonda tutuklandığı belirtildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2022 14:57
İran'da Geçen Ay Düzenlenen Saldırının Şüphelilerine Yönelik Operasyonda 2 Kişi Öldürüldü

İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletinde geçen ay 7 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelilerine yönelik operasyonda 2 kişinin öldürüldüğü, 2 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Devrim Muhafızları Ordusu ve İstihbarat Bakanlığının operasyonunda öldürülen 2 kişinin 16 Kasım'da Huzistan eyaletine bağlı İze kentinde düzenlenen saldırının failleri arasında olduğunu duyurdu.

Haberde, saldırıyla bağlantılı oldukları iddia edilen 2 şüphelinin de operasyonda tutuklandığı belirtildi.

- İze kentindeki silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetmişti

Arap kökenli İran vatandaşlarının yoğun nüfusa sahip olduğu Huzistan eyaletine bağlı İze kentinde 16 Kasım'da düzenlenen Mahsa Emini protestoları sırasında kimliği belirlenemeyen motosikletli kişilerin, göstericiler ve güvenlik güçlerinin üzerine ateş açması sonucu aralarında Kiyan Pirfelek adlı çocuğun da bulunduğu 7 kişinin öldüğü, 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı açıklanmıştı.

İsfahan kentinde de motosikletli kişilerin güvenlik güçlerine yönelik eş zamanlı silahlı saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albay ile Besic milis güçlerinden 2 kişi ölmüştü.

İranlı yetkililer saldırıları "terör saldırısı" olarak nitelemişti.

Saldırıda yaşamını yitiren çocuk için 18 Kasım'da düzenlenen cenaze törenine katılan yüzlerce kişi ülke yönetimini ve yetkilileri protesto etmişti.

Cenazeye ilişkin sosyal medyada yer alan görüntülerde, saldırıda hayatını kaybeden çocuğun annesi Zeyneb Mevlayi'nin "saldırının teröristler değil güvenlik güçleri tarafından düzenlendiğini" söylediği görülmüştü.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR