Iraklı Hasta Türkiye'de Sağlığına Kavuştu

Eskişehir Şehir Hastanesinde iki saat süren ameliyatla sağlığına kavuşan 63 yaşındaki kadın, tekerlekli sandalyeden kurtuldu

DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-09-2022 10:50
 Iraklı Hasta Türkiye'de Sağlığına Kavuştu

Irak'ta 2 yıl önce düşme sonucu omuriliği kayan ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan 63 yaşındaki kadın Türkiye'de sağlığına kavuştu.

Eskişehir'de yapılan iki saatlik ameliyat sonucu sağlığına yeniden kavuştu.

Irak'ın Anbar kentinde yaşayan 3 çocuk annesi Kıtba Ahmed Hüseyin (63), 2020'de düşme sonucu omuriliğini yaraladı. Omuriliğinde sinir sıkışması olan kadın, Irak'ta ameliyat olmasına rağmen bir daha yürüyemedi.

Tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Kıtba Ahmed Hüseyin, yaptığı araştırmalar sonucu Türkiye'ye de sağlığına kavuştu. Omuriliği yaralanan kadın Eskişehir Şehir Hastanesi ile iletişime geçti.

"Sağlık turizmi" kapsamında Türkiye'ye gelen Iraklı kadın, Eskişehir Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği'nde gerçekleştirilen iki saatlik ameliyat sonucu sağlığına yeniden kavuşarak yürümeye başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Halil İbrahim Gündüz, gazetecilere, kadının düştükten sonra Irak'ta operasyon geçirdiğini ve muhtemelen enfeksiyon kaptığını belirtti.

Düşme sonucu omurilikte yaşanan kaymanın siniri ezmesinden dolayı yürüyemediğini söyleyen Gündüz, "8 platin koyduk. Kayan kemiğini yerine oturttuk. Sıkıştıran sinirleri rahatlattık." ifadelerinde bulundu.

Gündüz, sinirlerin ölmemesinin kadın için bir şans olduğunu vurguladı.

Ameliyatın 8'inci gününde hastanın yürümeye başladığını aktaran Gündüz, "Artık rahat yürüyor. Bundan sonra normal hayatına dönebilir. Teyzenin de yüzü gülüyor zaten. Yürüyor, mutlu. Yani yapılması gerekenler yapıldı. 'Irak'ta herkese önereceğim' diyor." ifadelerinde bulundu.

Kıtba Ahmed Hüseyin de ameliyatla sağlığına kavuştuğunu anlatarak, Dr. Gündüz ve sağlık ekibine teşekkür etti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR