IKBY'de Nevruz ve Ramazan Öncesi Yerel Kıyafetlere Talep Artıyor

Süleymaniyeli terzi Herş Hamid Babaşeyh: "Bu yıl nevruz ve ramazan yakın tarihlerde kutlanacağı için insanlar her iki bayramda da giyebilecekleri tek bir elbise diktirmeyi düşünüyor"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-03-2023 13:43
IKBY'de Nevruz ve Ramazan Öncesi Yerel Kıyafetlere Talep Artıyor

  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yaklaşan Nevruz Bayramı ve ramazan ayı nedeniyle geleneksel kıyafetlere rağbette artış var.

Bu yıl nevruz ve ramazanın peşi sıra gelmesi halkın her iki bayramda da kullanabileceği yerel kıyafetlere yönelmesine yol açtı.

Süleymaniye'de terzi dükkanı işleten Herş Hamid Babaşeyh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ekonomik kriz ve Kovid-19 salgınının neden olduğu durgunluğun ardından bu sene piyasanın daha hareketli olduğunu söyledi.

Babaşeyh, "Bu yıl nevruz ve ramazan yakın tarihlerde kutlanacağı için insanlar her iki bayramda da giyebilecekleri tek bir elbise diktirmeyi düşünüyor. Tabii her iki bayrama özel ayrı ayrı kıyafet diktirmek pahalıya mal olur." dedi.

Müşterilerinin şimdiden kumaşlarını seçip siparişlerini verdiğini belirten Babaşeyh, bayramlık kıyafetlerin dikimi için epey yoğunluk yaşadıklarını ifade etti.

- "İnsanlar eski yerel kıyafetlere döndü"

Babaşeyh, gençlerin genellikle yeşil, pembe, mavi gibi renkli gömlekleri sevdiğini, yaşlıların ise daha çok siyah, mavi ve kahverengiyi tercih ettiğini dile getirdi.

Süleymaniyeli terzi, "İnsanlar eski yerel kıyafetlere döndü. Eski kıyafetlerin çok güzel bir tarzı var ve insanlar bu tarzı çok seviyor." ifadesini kullandı.

Süleymaniye'deki terzi dükkanının müşterilerinden 32 yaşındaki hemşire Shahen Abdullah Ali de insanların genellikle şubat ayında nevruz hazırlıklarına başladığını belirtti.

Geleneksel kıyafet diktirmek için aldığı kumaşı terziye getirdiğini söyleyen Ali, "Mübarek ramazan ayı da geldi. Nevruz ve ramazanda bu kıyafetleri kullanacağız." dedi.

Bu senenin modasının turuncu ve deniz mavisi kıyafetler olduğunu aktaran Ali, eski kıyafetleri de sevdiğini ve annesinden kalan yerel kıyafetleri de kullandığını dile getirdi.

(AA)

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR