Hazine ve Maliye Bakanlığı ve DSİ toplamda 596 personel istihdam edeceğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 mali hizmetler uzman yardımcısı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ise 196 temizlik görevlisi istihdam edeceğini açıkladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-07-2022 11:45
Hazine ve Maliye Bakanlığı ve  DSİ toplamda 596 personel istihdam edeceğini açıkladı

 

Hazine ve Maliye Bakanlığının Resmi Gazete'de yayınladığı ilana göre, düzenleyici ve denetleyici kurumlar dışında genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin merkez teşkilatlarının strateji geliştirme bölümlerinde çalıştırılmak üzere özel yarışma sınavıyla 400 mali hizmetler uzman yardımcısı istihdam edileceğini bildirdi.

Özel yarışma sınavı, Bakanlık tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) devredilecek, yazılı sınav ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav olarak 2 kısımdan oluşacak.

Sınava ön başvurular 8-14 Eylül arasında elektronik ortamda ÖSYM aracılığıyla yapılabilecek. Ön başvuruda kişilerden istenilen şartları sağlayanlar nihai başvurularını 27 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında yapacak. Yazılı sınav 13 Kasım Pazar günü Ankara'da yapılacak. Sözlü sınavın yeri, günü, saati ile sınava katılacakların listesi, yazılı sınav sonuçlarının duyurulmasının ardından Bakanlığın resmi internet sitesinde ilan edilecek. Adayların sözlü sınava katılabilmeleri için, yazılı sınav sonuçlarının duyurulması sonrası sitedeki Sözlü Sınav Başvuru Formu'nu doldurmaları isteniliyor.

DSİ'nin 196 sözleşmeli personel alım şartları

DSİ Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayınlanan işçi alım ilanına göre de 196 sözleşmeli destek personeli alınacak. Temizlik görevlisi olarak çalıştırılmak üzere sınav olmadan istihdam edilecek personel, 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması göz önüne alınmak suretiyle yerleştirilecek.

Başvurular, 20 Temmuz saat 09.30'da başlayacak, 30 Temmuz saat 23.59'da sona erecek. Başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adaylar, KPSS-P94 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacak. İlan edilecek pozisyon sayısı kadar asil, pozisyon sayısının 4 katı kadar yedek aday belirlenecek.

Ataması yapılacak adaylardan istenilecek belgeler yerleştirme sonrası "www.dsi.gov.tr/duyurular" adresinden ilan edilecek.

Kıyı Emniyeti engelli personel alacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün ilanına göre ise 4 engelli personel istihdam edilecek. Başvurular Türkiye İş Kurumu internet adresinden veya Türkiye İş Kurumu hizmet merkezlerine şahsen gidilerek yapılabilecek. Türkiye İş Kurumunca nihai listelerin ulaşmasına müteakip sözlü sınav/mülakat yeri, saati ve tarihi ayrıca duyurulacak.

(AA Haber)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR