Hayvanseverler Tarafından Oluşturulan Barınak 170 Köpeğe Yuva Oldu

Sahipsiz köpekler barınıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2022 13:37   Güncelleme : 07-09-2022 16:26
 Hayvanseverler Tarafından Oluşturulan Barınak 170 Köpeğe Yuva Oldu

Sahipsiz köpekler barınıyor.

İş insanı Mustafa Denizer'in, hayvanseverlerin desteğiyle kiraladığı arazide oluşturduğu barınakta Antalya'nın Serik ilçesindeki sahipsiz köpekler barınıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce sahipsiz hayvanlar için Gedik Mahallesi'nde kendi imkanlarıyla küçük barınak kuran hafriyat işleriyle uğraşan Denizer hayvanlara barınacakları bir yuva sağladı. Aynı zamanda arkadaşlarıyla da Serik Patili Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğini kuran Denizer, derneğin girişimiyle bir yıl önce 8 bin metrekarelik araziyi kiralayarak hayvan barınağını büyüttü.

Denizer gününün büyük bir bölümünü barınakta geçirdiğini belirtti. Denizer, gazetecilere yaptığı açıklamada hayvanseverlerin destekleriyle sahipsiz hayvanlara bir barınak oluşturduklarını söyledi.

Oluşturdukları barınakta 3 kişinin çalıştığını ve 170 köpekle ilgilenildiğini aktardı. İş insanı Denizer, kısırlaştırılmış ve kayıt altına alınmış pitbull cinsi köpeklere de özel kafeslerde baktıklarını ifade etti.

Kısırlaştırma işlemleri için Serik Belelediye ekiplerinden yardım aldıklarını anlatan Denizer, hayvanseverlerin ve dernek çalışanlarının sayesinde hayvanların bakımını üstlendiklerini kaydetti.

Barınakta şu anda sadece köpeklerin bulunduğunuifade eden Denizer, "Her köpeğe bir isim veriyoruz ve onunla hitap ediyoruz. Köpekler isimlerini biliyorlar. Beni görünce hepsi birden gelip üzerime atlıyorlar." ifadelerinde bulundu.

 Hayvan sahiplenmek isteyenleri ise iş insanı Denizer barınağa davet etti. 

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR