Hatay'da Kavgada Hayatını Kaybeden Gencin Cenazesi Suriye'ye Gönderildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-09-2022 14:44   Güncelleme : 05-09-2022 18:18
 Hatay'da Kavgada Hayatını Kaybeden Gencin Cenazesi Suriye'ye Gönderildi.

HATAY - Hatay'ın Antakya ilçesinde kavga sonucu bıçaklanarak yaşamını yitiren gencin cenazesi defnedilmek için Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.

 Daha önce Narlıca Mahallesi'nde tartışma yaşadığı grup tarafından 3 Eylül'de bıçaklanarak hastaneye kaldırılan gencin hastanede yaşamını yitirmesi sonucu cenazesi, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesin'den alınarak Antakya Mezarlık Kompleksi Camisi'ne götürüldü. Hayatını kaybeden 17 yaşındaki Suriye uyruklu Faris Muhammed Al-Ali'nin yakınlarının katılımıyla cenaze namazı kılındı. 

Gencin cenazesi, ailesinin yaşadığı Narlıca Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salim el-Muslat da katıldı.

Gencin naaşı, defnedilmek için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin İdlib ilçesine gönderildi.  

Narlıca Mahallesi'nde daha önceden tartışma içinde bulunduğu grup tarafından 3 Eylül'de Suriye uyruklu Faris Muhammed Al-Ali (17) bıçakla yaralandı. 112 Acil Sağlık ekiplerinin desteğiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Valilik, olayın suçlularının kısa sürede yakalandığını açıklamıştı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, hayatını kaybeden gencin Narlıca Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etmiş, yakınlarına başsağlığı dilemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Bülent Yıldırım'ı cep telefonundan arayarak aileyle görüşmüş ve başsağlığı dileklerini iletmişti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR