Hartum Büyükelçisi Çobanoğlu, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hımidti'yle Görüştü

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalu Hımidti tarafından kabul edildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2022 16:50   Güncelleme : 24-10-2022 16:56
Hartum Büyükelçisi Çobanoğlu, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hımidti'yle Görüştü

 Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalu Hımidti tarafından kabul edildi.

Çobanoğlu, Hımidti’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ofisinde gerçekleşen görüşmenin ardından AA muhabirine açıklama yaptı.

Çobanoğlu, “Görüşmede ülkemizin, Sudan’ın güvenlik ve istikrarına atfettiği önemi vurguladık. Sudan halkına yönelik yardımlarımızın, eğitim ve sağlık alanındaki desteğimizin süreceğini ifade ettik.” dedi.

Büyükelçi, ticari ve ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi ve bu bağlamda Türkiye-Sudan Karma Ekonomi Komisyonu mekanizmasının canlandırılmasının yanı sıra tarım, hayvancılık ve madencilik gibi alanlarda karşılıklı fayda prensibi temelinde yeni iş birliği projelerinin hayata geçirilmesi beklentisini dile getirdiklerini söyledi.

Çobanoğlu, Hımidti’nin de görüşmede Türkiye-Sudan ilişkilerinin önemine atıfla sağlık ve eğitim alanlarındaki projeler başta olmak üzere Türkiye’nin Sudan halkına yönelik desteğinden duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini, görüşmede ayrıca muhtelif bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

 

 

 

(AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR