Güzellik Salonunda Uyuşturucu Satan Suç Örgütü Üyeleri Adliyede

Esnafı silah zoruyla tehdit edip haksız kazanç sağlamaya çalıştıkları belirlenen şüphelilerin silah ticaretinden kazandıkları parayla Çankaya'da açtıkları lüks güzellik salonunda müşterilerine uyuşturucu madde sattıkları tespit edildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-11-2022 16:46
Güzellik Salonunda Uyuşturucu Satan Suç Örgütü Üyeleri Adliyede

Esnafı silah zoruyla tehdit edip haksız kazanç sağlamaya çalıştıkları belirlenen şüphelilerin silah ticaretinden kazandıkları parayla Çankaya'da açtıkları lüks güzellik salonunda müşterilerine uyuşturucu madde sattıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 20 zanlı adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, Altındağ'da bir taksi durağına gelen elebaşı Ü.Ş. ve suç örgütü üyelerinin, şoförleri tehdit edip haraç istedikleri, haraç vermeyen şoförlerin araçlarının taksi durağında çalışmasına engel oldukları ve durağa zarar verdikleri bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda 28 şüphelinin kimlik tespiti yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen gözaltı kararının ardından harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri şüphelilerden 22'sini gözaltına aldı. Şüphelilerden 2'si Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda emniyetten serbest bırakılırken 20'si adliyeye sevk edildi.

Gözaltı kararı verilenlerden 4'ünün soruşturma sürecinde yakalanıp cezaevine konulduğu öğrenildi. Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Ankara ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda şüpheliler ile 116 sentetik ecza, 128 gram esrar, 1,42 gram kokain, 896 gram metamfetamin, 9 ruhsatsız tabanca, 52 fişek, 5 tüfek kartuşu, 8 kuru sıkı tabanca fişeği ele geçirildi.

Soruşturma süreci ile gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri sonucunda, Ü.Ş'nin yönettiği suç gurubunda örgüt yöneticisi A.P. ile kardeşi M.P. ve kız arkadaşı F.B'nin il dışından getirttikleri ruhsatsız silahları Mamak ilçesinde sattıkları belirlendi.

Ulaşım için gasbedilen taksileri kullanan şüphelilerin silah satışından elde ettikleri gelirle Çankaya'da açtıkları lüks güzellik salonunu uyuşturucu satışı için paravan olarak kullandıkları da tespit edildi.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR