Güney Kore Çin Ve Japonya İle İlişkileri Küresel Ekonomik Büyüme İçin "Elzem" Görüyor

Güney Kore Maliye Bakanı Choo Kyung-ho, ülkesi, Çin ve Japonya'nın üçlü ilişkilerinin küresel ekonomik büyüme için "elzem" olduğunu söyledi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-05-2023 11:25
Güney Kore Çin Ve Japonya İle İlişkileri Küresel Ekonomik Büyüme İçin

Güney Kore Maliye Bakanı Choo Kyung-ho, ülkesi, Çin ve Japonya'nın üçlü ilişkilerinin küresel ekonomik büyüme için "elzem" olduğunu söyledi.

Yonhap'ın haberine göre, Choo, söz konusu ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının Güney Kore'nin başkenti Seul'deki toplantısının öncesinde basına konuştu.

Üç ülkenin ekonomilerinin, küresel ekonominin yaklaşık yüzde 20'sini oluşturduğuna işaret eden Choo, üçlü işbirliğinin "hızlı ve sürdürülebilir toparlanma" için motor görevi görebileceğini ifade etti.

Choo, Güney Kore, Çin ve Japonya'nın üçlü ilişkilerinin dünya ekonomisinin büyümesi için "zaruri" olduğunu vurgulayarak söz konusu ilişkilerin geliştirilmesi için aktif rol alacaklarını söyledi.

Ülkesinin ekonomisinin 2023'ün ikinci çeyreğinden itibaren kademeli olarak büyümeye başladığına dikkati çeken Choo, "Güney Kore, Çin ve Japonya, sadece maliye, ticaret ve yatırım alanlarında değil turizm ve kültür alanlarında tam teşekküllü işbirliğini genişletecek." dedi.

Üç ülkenin maliye bakanlarının ortak açıklamasında da "Salgının etkilerinden sıyrılma, hızlı ve sürdürülebilir ekonomik toparlanma için üçlü işbirliği kritiktir. Bu kapsamda ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemini kabul ediyoruz." ifadesini kullandı.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR