Gaziosmanpaşa'da İş Arkadaşı Kadını Silahla Yaralayan Sanık Hakim Karşısına Çıktı

Gaziosmanpaşa'da iş arkadaşı kadını silahla ağır yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-12-2022 16:25   Güncelleme : 20-12-2022 16:26
Gaziosmanpaşa'da İş Arkadaşı Kadını Silahla Yaralayan Sanık Hakim Karşısına Çıktı

  Gaziosmanpaşa'da iş arkadaşı kadını silahla ağır yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Yücel Viran, müşteki Tuğçe A, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Viran, müştekiyle 2018 yılında Çatalca'da bir araziyi satın alması nedeniyle tanıştıklarını, sonra aralarında bir ilişki başladığını anlatarak, 2020'de yaptığı evlilik teklifini müştekini kabul ettiğini öne sürdü.

Ticari hayatında problemler yaşayınca araları bozulan müştekinin başkasıyla evleneceğini söylediğini ileri süren sanık Viran, bu nedenle verdiği pahalı hediyeleri ve paraları geri istediğini savundu.

Viran, olay günü evinn önünde gördüğü müşteki ile yaşyadıkları tartışmanın ardından üzerindeki silahla ateş ettiğini anlatarak, "4 el ateş ettim. Tabancamda 8 mermi vardı, isteseydim öldürürdüm." dedi.

Müşteki Tuğçe A. ise sanığı, arkadaşının sevgilisi olması sebebiyle tanıdığını ve iş yerinde 1 yıl muhasebeci olarak çalıştığını anlatarak, pahalı hediye veya para almadığı sanıkla herhangi bir birliktelik yaşamadıklarını söyledi.

Tuğçe A, sanığın kendisine platonik olarak tutkun olduğunu iddia ederek, "Bana pek çok kez 'Evlenirsen seni öldürürüm.' diye mesajlar gönderdi. Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdım. Sanıkla aynı evde kalmadım. Evine gitmedim. Bir ara ekonomik durumu kötü olduğu için benim banka hesaplarımı kullanıyordu." diye konuştu.

Sanığın olay günü kendisine silah doğrulttuğunu anlatan Tuğçe A, "Kendisine artık evli olduğumu, konuşacak bir şey olmadığını söyledim. Halen bana 'Niye evlendin?' diyordu. Kaçmak için aracı geri sürdüm. Silahı kafama tutup ateş etti. Kalbimden vuruldum. 1 aylık hamileydim, çocuğumu kaybettim. Yaralı halde araçtan inmeye çalıştım, sanık ölmediğimi görünce geri gelmeye yönelik hamle yaptı ama bir kadın bağırınca kaçıp gitti. Şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Duruşmada daha sonra tanıklar ve taraf avukatlarının beyanları alındı.

Mahkeme heyeti, bazı bankalara yazı yazılarak sanığın olay tarihinden 1 yıl öncesine kadar olan dönemdeki hesap hareketlerinin istenilmesine karar verdi.

Taraflara dinletmek istedikleri tanıkların adreslerinin bildirmeleri için süre veren heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Tuğçe A'nın sanık Yücel Viran'ı 2018 yılından beri tanıdığı, olay günü olay 11 Ocak 2022’de sanığın müşteki ile görüşmek için cep telefonuna mesaj gönderdiği anlatılıyor.

Viran'ın, annesinin evinin önüne giden Tuğçe A'nın aracına koşarak müşteki ile konuşmak istediğini söylediği anlatılan iddianamede, sanığın bu isteği kabul etmeyen müştekinin kafasına silah doğrulttuğu kaydediliyor.

İddianamede, müştekinin aracını geri vitese alıp çalıştırarak kaçmak istediği, sanığın bu sırada ateş ettiği ve müştekiyi ağır şekilde yaraladığı belirtilerek, Yücel Viran'ın "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 10 yıldan 18 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

(AA) 

 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR