Finans Sektörünün SuperApp'i "GOL" Tanıtıldı

Global Menkul Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Veli Gürkan Kızılgüneş: "Sektörümüzün standartlarını da yükselteceğine inandığımız uygulamamızı yükleyen kullanıcılar, kapsamlı, kişisel tercih ve ihtiyaçlarına göre özelleştirebilecekleri bir platform kullanmaya başlayacak"

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-08-2023 12:25
Finans Sektörünün SuperApp'i

ATP Tradesoft, yeni uygulamalarla zenginleştirilme özelliğine sahip GOL'ü (Global On-Line), Global Menkul Değerler kullanıcılarının hizmetine sundu.

Tradesoft markasıyla, sermaye ve finans piyasalarına kapsamlı yazılım platformları hazırlayan ATP ve iş ortağı Global Menkul Değerler'den yapılan açıklamaya göre, GOL, iOS ve Android kütüphanelerinden kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Sermaye piyasası aracı kurumlarına özel bir arayüz ve işlevsellik sunan yeni SuperApp GOL, microservice üzerine kurulu cross-platform mimarisiyle güçlendirilmiş bir teknik altyapıya sahip.

Uygulama, kurumların kendi web uygulamalarını entegre etmelerini sağlayan MicroApp'leri yüklemeye imkan tanıyor ve güvenlik odaklı tasarım ve veri şifreleme teknolojileriyle müşteri verilerini en güncel uygulamalarla koruma altına alıyor.

Uygulamanın ilk versiyonunda, Global'in Araştırma Birimi tarafından üretilen anlık bildirimler, hisse senetleri ve yatırım fonları işlemlerinin yanı sıra halka arzlara tek tuş ile katılım kolaylığı sunuluyor. Yatırımcılar SuperApp'in güncelleme olarak gelecek yeni versiyonlarıyla çok daha fazla ayrıcalıklı özelliği kullanma imkanına kavuşabilecek.

- "Kurumlar, kendi ekosistemlerini bu SuperApp aracılığı ile müşterileriyle paylaşabilir"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATP CTO'su İlyas Daşkaya, yeni nesil mobil uygulamalarını, arka tarafta microservice mimarisi ile ölçeklenebilir, esnek ve mesaja dayalı bir altyapı ile tasarladıklarını belirtti.

Ön yüzünde cross-platform mimarisiyle hazırlanan uygulamanın, sermaye piyasası aracı kurumlarının kendi imkanları ile geliştirecekleri uygulamaları da müşterilerine sunmalarına imkan tanıdığını bildiren Daşkaya, şöyle devam etti:

"Böylece yeni SuperApp, farklı iş birliklerine kolay uyum sağlayabilecek bir şekilde hizmet verebiliyor. Uygulama arayüzünde yer alan MicroApp'ler sayesinde, kurumlar kendi geliştirdikleri uygulamalarını entegre ederek müşterilerine yeni imkan ve özellikler sunabilir. Bu sayede son kullanıcılar finansal işlemlerini kolayca yönetebilir ve yatırım kararlarını daha hızlı bir şekilde alabilir. Kurumlar aynı zamanda yine MicroApp altyapısını kullanarak farklı firmaların geliştirdiği hizmetleri de ekleyebilir ve kendi ekosistemlerini bu SuperApp aracılığı ile müşterileriyle paylaşabilir."

Global Menkul Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Veli Gürkan Kızılgüneş de yeni mobil uygulamaları GOL'ü yatırımcıların kullanımına sunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Müşterilerinin ve sermaye piyasası yatırımcılarının istek ve ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılama vizyonu ile tasarladıkları yeni uygulamalarıyla, konforlu, hızlı, güvenilir bir yatırım deneyimi sunduklarını aktaran Kızılgüneş, "SuperApp'imiz GOL, zamanın gerekleri ile şekillenecek ve MicroApp'ler ile adapte edilecek uygulamaları ile yaşayan ve sürekli geliştirilebilen bir yapıya sahip. Sektörümüzün standartlarını da yükselteceğine inandığımız uygulamamızı yükleyen kullanıcılar, kapsamlı, kişisel tercih ve ihtiyaçlarına göre özelleştirebilecekleri bir platform kullanmaya başlayacak." ifadesini kullandı.

Verilen bilgiye göre, SuperApp birçok farklı uygulamanın sağladığı hizmeti, tek bir uygulamada buluşturan bir platform türü. Süper uygulamaları diğerlerinden ayıran temel fark, aynı portal üzerinde birden fazla hizmetin sunulması ve sürekli geliştirmeye, eklemeler yapmaya imkan tanıması.

Kişiler tek bir kullanıcı girişi yaptıktan sonra SuperApp üzerinden farklı işlemleri gerçekleştirebiliyor. Günlük hayatta yapılan her şey bir SuperApp'te kendine yer bulabilir. Yeni eklenen uygulamalarla, SuperApp'ler sürekli gelişen ve ihtiyaca göre farklılaşabilen ortamlara dönüşebilir.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR