Filipinler'de Noru Tayfunu'nda 5 Kişi Öldü

Yerel adı "Karding" olan tayfununun yol açtığı kazalar sebebiyle yaralananlar da oldu.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-09-2022 10:19   Güncelleme : 26-09-2022 10:23
Filipinler'de Noru Tayfunu'nda 5 Kişi Öldü

Arama kurtarma çalışmalarında 5 kişi yaşamını yitirdi.

Filipinler'in kuzeyinde etkili olan Noru Tayfunu nedeniyle Bulacan eyaletinde görevli arama kurtarma ekibinden 5 kişi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgilere göre, Noru Tayfunu'nun gece saatlerinde ülkenin kuzeydoğusundaki Quezon bölgesini vurduğunu belirtildi.

Bulacan Valisi Daniel Fernando'nun yaptığı açıklamaya göre, Noru Tayfunu'nun bölgede neden olduğu sel sırasında mahsur kalanlar olduğunu söyledi.

Mahsur kalanları kurtarmak için bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin botlarla çalışırken üzerlerine duvar yıkıldığını Bulacan valisi Fernando ifade etti.

Sele kapılan görevlilerden 5'inin yaşamını yitirdiğini belirten Fernando, felaket sırasında halka yardım etmeye çalışan kahramanların ölümünün çok üzücü olduğunu ifade etti.

Yetkililer, tayfunun hızının 140 ila 170 kilometre olduğu bilgisini verdi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Quezon bölgesinde sel ve heyelan riski olan bölgelerden tahliye edilenlerin sayısı 17 bini geçtiği belirtildi.

Başkent Manila ve çevresindeki bölgelerden en az 3 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

"Karding" olan tayfununun yol açtığı kazalar sebebiyle yaralananlar da oldu.

Olay sonucu ülkenin kuzeyindeki bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı, eğitim ve iş hayatına ara verildi.

Noru Tayfunu'nun dün 195 kilometreden 240 kilometreye varan hızlara ulaşması üzerine bölgedeki binlerce kişi tahliye edilmişti.

Her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfunun yaşandığı Filipinler'de, 2013'teki Haiyan Tayfunu'nda 6 binden fazla kişi ölmüş, ülkede büyük yıkım olmuştu.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR