Fahrettin Koca Biyografisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hayatı.

BİYOGRAFİ
Giriş Tarihi : 09-06-2022 10:00
Fahrettin Koca Biyografisi

2 Ocak 1965 yılında Konya’da doğan Fahrettin Koca. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamlamasının ardından lise eğitimini ise Bursa Erkek Lisesi’nde, lisans eğitimini de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaparak tıp doktoru oldu. 
İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda bitirerek 1995 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Ardından ise çeşitli kurumlarda doktorluk ve medikal direktörlük görevlerini yürüttü.

Tarihler 1997 yılını gösterdiğinde, Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi’ni kuran Koca, aynı zamanda Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı’nın da kurucu başkanıdır. İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Fahrettin Koca’nın Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası, Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği gibi derneklere de üyelikleri bulunur.

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi, Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneğinin Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi, Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlıklarını da yürüten Fahrettin Koca, yeni sistemin ilk Sağlık Bakanı seçilmiştir.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR