Eski Japonya Başbakanı olan Abe Şinzo, silahla vurularak yaralandı

Japonya'nın eski başkanı olan Abe Şinzo'ya Nara şehrindeki konuşması sırasında suikast girişimi gerçekleşti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-07-2022 09:35   Güncelleme : 08-07-2022 12:21
Eski Japonya Başbakanı olan Abe Şinzo, silahla vurularak yaralandı

Eski Japonya Başbakanı olan Abe Şinzo, Nara şehrinde katılmış olduğu etkinlik sırasında silahla vurularak ağır yaralandı.

Japonya Devlet Televizyonu NHK tarafından yapılan habere göre, Abe, şehirde Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek olmak için Nara'daki Yamato-Saidaiji İstasyonu karşısında olan açık hava etkinliği için yaptığı konuşma esnasında göğsünden vuruldu.

İki el silah atışına maruz kaldıktan sonra  kanlar içinde kalan eski başbakan acil hastaneye götürüldü.

Saldırıyı yaptığı söylenen ve eski bir Deniz Öz Savunma Kuvvetleri üyesi olduğu vurgulanan 41 yaşındaki Yamagami Tetsuya, olay yerinden kaçmaya çalışırken yakalandı, kullandığı el yapımı iki namlulu silah da üzerinde tespit edildi.

Bölgedeki bir hastaneye ağır yaralı şekilde götürülen Abe'nin yaşam fonksiyonlarının gözlenmediği bilgisi de verildi.

Ağır yaralı Abe, bir branda altında taşınarak helikoptere bindirildi

Saldırı anı ile ilgili Japon basını ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerde silahın patladığı anda çıkan ses sebebiyle bölgede bulunan sivillerin korktuğu görülürken silahın patlama anında bir duman çıktığı da görüntülerde görünüyor.

Bir başka görüntüdeyse Abe'nin kanlar içinde yerde yattığı görülürken ağır yaralı eski başbakanın, bir branda yardımı ile taşınarak helikoptere bindirildiği de görüntülerde yer alıyor.

Japonya'nın 2012-2020 döneminde başbakanlık görevini yürüten Abe, ülkenin en uzun süre iktidarda kalan başbakanı olmuştu. Abe görevi, iki yıl önce sağlık gerekçeleriyle bırakmıştı.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR