Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "TDV İyilik Buluşmaları" Programına Çevrim İçi Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) çevrim içi düzenlenen "TDV İyilik Buluşmaları" programına katıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-03-2023 13:32   Güncelleme : 28-03-2023 13:32
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) çevrim içi düzenlenen "TDV İyilik Buluşmaları" programına katıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, program kapsamında Ankara geneli din görevlileri ve TDV gönüllülerine hitap eden Erbaş, ramazan ayının bütün güzelliğiyle geldiğini, rahmet günlerinin idrak edildiğini belirtti.

Ankara'nın manevi mimarları olarak ramazan ayının en güzel şekilde değerlendirilmesine gayret edildiğini aktaran Erbaş, "Camilerinizde yapmış olduğunuz vaazlarınızla, hutbelerinizle, cami dışı faaliyetlerinizle hakikaten başkanlığımızın, milletimizin yüz akısınız." ifadesini kulandı.

Erbaş, depremlerde din görevlilerinin ve vakıf gönüllülerinin milletin kalbindeki yerinin ne kadar büyük olduğunu gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarihte kısa süre içerisinde iki büyük depreme rastlamıyoruz. O açıdan milletimizin yaşadığı bu büyük afette en yakınında olanlardan olduk. Biz hep diyoruz ya 'doğumundan ölümüne kadar milletimizin yanındayız', ölümünden sonra da yanındayız. Onların ruhlarına okuduğumuz hatimlerden tutunuz da yaptığımız dualara, yakınları için yapmış olduğumuz yardımlara kadar."

Şu ana kadar deprem bölgesinde 50 bine yakın personelin görev aldığını dile getiren Erbaş, "Kardeşlerimize destek olmaya, yardımcı olmaya çalışan görevlilerimiz, vakıf çalışanlarımız Allah hepinizden razı olsun." dedi.

"İyilikte ve takvada yardımlaşınız. Kötülükte, günahta ve düşmanlıkta yardımlaşmayınız" ayet-i kerimesini anımsatan Başkan Erbaş, "Kürsülerden, hutbelerden başkalarına anlatıp da seyreden konumda değiliz. Yapan, alanda olan, milletimizin yanında olan, gerektiğinde arama, kurtarma işinde, cenaze, tekfin, teçhiz ve defin işlerinde, bunların dışında şimdi ağırlık verdiğimiz manevi destek hizmetlerinde hepsinde varız." diye konuştu.

Programa Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ile Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar da katıldı.

 (AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR