Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Barrow İle Görüştü

Görüşmede ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, savunma sanayisi alanındaki işbirliği, RusyaUkrayna savaşındaki son gelişmeler, Suriye ve terörle mücadele konuları ele alındı İstanbul'daki terör saldırısı sonrasında Suriye'ye yapılan operasyonların, Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri PKK/PYD/YPG'ye yönelik olduğu dile getirildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 17:02   Güncelleme : 02-12-2022 17:02
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Barrow İle Görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Tim Barrow ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, savunma sanayisi alanındaki işbirliği, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler, Suriye ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Ukrayna savaşının uzamasının, insani krizleri derinleştirdiğine ve küresel düzeyde enerji, gıda ve ekonomik kırılganlığın artmasına neden olduğu ifade edilen görüşmede, savaşın sonlandırılması ve müzakere masasına dönülmesi için Türkiye'nin diplomatik girişimlerine desteğin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Tahıl Anlaşması'nın uzatılmasından duyulan memnuniyetin dile getirildiği görüşmede, tahıl sevkiyatının daha etkin şekilde sürdürülmesi gerektiği belirtildi.

Görüşmede, İstanbul'daki terör saldırısı sonrasında Suriye'ye yapılan operasyonların, Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri PKK/PYD/YPG'ye yönelik olduğu dile getirildi. Bu kapsamda, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkına sahip olduğu vurgulandı.

TFX Projesi dahil savunma sanayisi alanında iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve somut projelerin hayata geçirilmesi konusunda mutabık kalındı.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR