Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın Emeği Zirvesi'nde Konuştu:

"LGBT denilen olay, bizim kitabımızda yok. Fakat CHP'nin kitabında var mı? Var. Diğer yavru muhalefetin kitabında var mı? Var. Onlarla beraber yürüyorlar mı? Yürüyorlar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok" "Güçlü aile olmadan, güçlü bir millet olmaz. Kadın olmadan siyasetin, üretimin, büyümenin olamayacağı anlayışımızın en somut örneklerinden biri de Meclis'teki temsil düzeyidir" "Bir kadına, parlamentoya milletin oylarıyla seçilerek gelen bir başörtülü kadına, 'Bu kadına haddini bildirin' demek ne demek ya? Ey CHP, siz onların devamısınız, hiçbir farkınız yok. Hadi sıkıyorsa şimdi de had bildirin bakalım"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 17:51   Güncelleme : 19-12-2022 17:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın Emeği Zirvesi'nde Konuştu:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "LGBT denilen olay, bizim kitabımızda yok. Fakat CHP'nin kitabında var mı? Var. Diğer yavru muhalefetin kitabında var mı? Var. Onlarla beraber yürüyorlar mı? Yürüyorlar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok." dedi.

Erdoğan, Pullman İstanbul Hotel'de düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Münferit bir hadise üzerinden milletimizin inancına ve değerlerine saldıranlar, Meclis kürsüsünden gönüllü kuruluşlarımızı alenen tehdit edenler, vakıf ve derneklerimize alçakça iftira atanlar, esasen çıkardıkları gürültüyle gerideki bu vahim tabloyu gizlemeye çalışmaktadır." ifadesini kullandı.

Bu kesimlerin terör örgütlerinin istismar ettiği çocuklarla ilgili tek kelime ettiklerini duymadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yine bunların taciz ve tecavüz iddialarının ayyuka çıktığı parti teşkilatlarının Türkiye'nin değişik yerlerindeki illerinde, yönetimlerinde olan ilçe başkanından belde başkanına kadar bunların hesabını verdiniz mi? Bakıyorsunuz ilçe başkanı taciz yapmış. Belde başkanı tecavüzde bulunmuş. Bunları Aile Bakanım benim, hepsini belgeleriyle anlattı. Hepsi şu anda sizin sicil dosyanızda var. Bunları gayet iyi biliyoruz, yakından da takip ediyoruz. Sicil dosyalarınız elimizde. Seçime kadar da bunları meydanlarda anlatacağız. Sosyal medya mecralarındaki rezaletleri, bunların dile getirdikleri vaki mi? Değil. Bunca rezalete sırtını dönenlerin, hep birlikte kınadığımız bir hadise üzerinden yürüttükleri kirli kampanyanın gerisindeki gayenin farkındayız. Ne kız çocuklarımızın istismarına izin vereceğiz ne de kin ve nefret kokan hezeyanlarla milletimizin rencide edilmesine göz yumacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede kadınların, gençlerin ve çocukların sorunlarıyla ilgilenenlerin asıl üzerinde durmaları ve çözüm aramaları gereken meselenin evlatları topyekun tehdit eden sapkın akımlar olduğunu bildirdi.

Açık konuşacağını aktaran Erdoğan, "LGBT denilen olay, bizim kitabımızda yok. Fakat CHP'nin kitabında var mı? Var. Diğer yavru muhalefetin kitabında var mı? Var. Onlarla beraber yürüyorlar mı? Yürüyorlar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönem bakanlıklarla tüm ilgili kurumlarla sivil toplum kuruluşlarıyla bu büyük tehlikelere karşı daha müteyakkız şekilde mücadele edeceklerini vurguladı.

- "Güçlü aile olmadan, güçlü bir millet olmaz"

Birilerinin gündemi farklı da olsa aile kurumunun temel direği olan kadınların üretim yanında siyasetteki varlık ve etkinliklerinin arttığının gerçek olduğunun altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güçlü aile olmadan, güçlü bir millet olmaz. Kadın olmadan siyasetin, üretimin, büyümenin olamayacağı anlayışımızın en somut örneklerinden biri de Meclis'teki temsil düzeyidir. Az önce arkadaşlarımız söyledi. Et tekraru ahsen velev kane 180. Şimdi ben de söyleyeceğim. Nedir o? Meclis'te ilk defa 1935'te milletvekili olarak görev almaya başlayan kadınlarımızın temsil düzeyi genellikle çok düşük oranda seyretmiş hatta yüzde 1'ler seviyesine kadar inmiştir. Hatta 1999 seçimlerinde milletin oyuyla meclise gelen bir kadın milletvekilimize, bu ana muhalefetin geçmişteki temsilcisi durumunda olanlar ne demişti? 'Bu kadına haddini bildirin.' demişti. Ne demek bu ya? Yani bir kadına, parlamentoya milletin oylarıyla seçilerek gelen bir başörtülü kadına, 'Bu kadına haddini bildirin' demek ne demek ya? Ey CHP, siz onların devamısınız, hiçbir farkınız yok. Hadi sıkıyorsa şimdi de had bildirin bakalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buralara kolay gelmediklerini, bütün hanım kardeşlerinin çektiği çok eza cefaların olduğunu belirtti.

"Diyarbakır annelerinin gözleri nasıl yaşlıysa evet bizim de ailelerimizin gözleri çok yaşlıydı." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Okullarından maalesef kovulan ve bu ana muhalefetin şu anda başındaki zatın genel başkan yardımcısı olan bir kadın, ikna odalarında o bizim kızlarımızın başlarındaki örtüleri çıkartarak, onları odaya alıp, orada onlara manevi işkenceyi yapıyorlardı. Hala utanmadan, sıkılmadan konuşuyorlar. Biz sizin cemaziyülevvelinizi gayet iyi biliriz. Çünkü aynı acıyı ben de yaşadım. Birçok yakınlarım yaşadı ve adeta sanki farklı bir ülkede yaşıyormuş gibi kızımı İstanbul'daki okuldan alıp ondan sonra Türkiye'nin farklı bir iline adeta kaçırmak zorunda kaldım. O okulun müdürü de benim sınıf arkadaşım olduğu için 'Ya gönder bana.' Ve oraya gönderdim arkadaşıyla beraber. Bu çileleri biz yaşadık. Bay Kemal, sen bunları yaşamadın. Zaten senin böyle bir derdin de yok."

- "Meclis'teki kadın temsil oranı yüzde 17,4'e yükseldi"

Verdikleri mücadeleyle 2002'den itibaren Meclis'teki kadın temsil oranının düzenli olarak yükselerek bugün yüzde 17,4 seviyesine kadar ulaştığına işaret eden Erdoğan, kadınların temsil düzeyindeki olumlu gelişmeleri öğretmenlerden akademisyenlere, iş hayatından spora kadar her alanda görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek seçimlerde kadınların hem AK Parti'nin kendilerine sağladığı kazanımlara hem de Türkiye Yüzyılı'na sahip çıkacaklarına inandıklarını ifade ederek, "Diğer alanlardaki sorunları çözülen, önlerindeki engeller kalkan kadınlarımızdan, artık daha büyük adımlar bekliyoruz. İşte az önce gördünüz. Neleri ispat ettiler, neleri ispat ediyorlar? Kadını ismiyle ve varlığıyla istismar etmek dışında bir müktesepleri olmayanlara aileden iş hayatına kadar her alanda beraberce sergileyeceğimiz birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ile en güzel cevabı vereceğimize inanıyorum." diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığını, başarıyla yürüttükleri "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" programı için tebrik eden Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nı birlikte kalkınmanın, üretimin, huzurun, şefkatin, merhametin, insanı insan yapan tüm değerlerin yüzyılı yapacaklarına olan güvenini ifade etti.

- "(Altılı masa) O çöktü, çöküyor. Yürümeye mecalleri yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta Mardin'e gittiğini hatırlatarak, "Mardin'de açılışları yaptık. Meydanı gördük. Gümbür gümbür maşallah 2023'e hazırlanıyor. Ondan önce Şanlıurfa'daydık, aynı şekilde gümbür gümbür. Gaziantep'teydik aynı şekilde. Cumhur İttifakı'nın diğer kanadı, o da dün Mersin'deydi. Orada da yine Cumhur İttifakı gümbür gümbür geliyor. Bu dayanışmamız, bu birlikteliğimiz altılı masanın birlikteliğine benzemez. O çöktü, çöküyor. Yürümeye mecalleri yok. Yeter ki biz, birbirimizi 'Yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü' anlayışıyla sevelim." dedi.

Dün akşam Katar'da düzenlenen Dünya Kupası Finali'nde kendisine rehberlik eden Katarlı Bakan'ın annesine olan hayranlığını, ilgi ve alakasını anlattığını aktaran Erdoğan, "Ben de kendisine kısaca dedim ki: Sayın Bakan, malum siz bunları bilirsiniz. Cennet annelerin ayakları altındadır. Bak, babaların ayakları altında değil. Onun için de ben anacığıma zaman zaman, anacağım derdim, ayağının altını öpeyim. Annem gülerek ayağını çekerdi. 'Anacım cennetin kokusunu almak istiyorum, müsaade et' derdim. O çekerdi. Bizde anne, bizde kadın bu kadar muhteremdir. Ey muhalefet bunu bilin. Onun için inancımıza saldırmayın, haddinizi bilin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuşmasının ardından AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir tarafından, el oyması tekniğiyle maun ve kayın ağacına yazılan "Ahilik Duası" hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a ise Maarif Nişanı takdim edildi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Keşir, 6 kadın konuşmacının mesleki başarılarını anlattığı programa moderatörlük yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve başarı hikayeleriyle ilham veren yüzlerce kadın ile iş insanının katıldığı program, aile fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR