Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Konuştu:

"Bankadan devletin fedakarlığıyla aldığı ucuz maliyetli krediyi amacı dışında kullananlara, bu ülkeye verdikleri zararı yanlarına kar bırakmayız. Bunu bilmeleri lazım" "Cumhuriyetin emekleme yıllarında üretime başlayan ancak daha sonra kapısına kilit vurulan uçak fabrikasından, dünyanın ilk insansız savaş uçağı diyebileceğimiz Kızılelma'nın uçuşunu gördüğümüz günlere geldik"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2022 14:46   Güncelleme : 21-12-2022 14:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Konuştu:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bankadan devletin fedakarlığıyla aldığı ucuz maliyetli krediyi amacı dışında kullananlara, bu ülkeye verdikleri zararı yanlarına kar bırakmayız. Bunu bilmeleri lazım." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yatırımcının başımızın üzerinde yeri var. Üreten, katma değer ortaya koyan herkesin başımızın üzerinde yeri var. İstihdam sağlayan, istihdamı artıran her gayretin başımızın üzerinde yeri var. İhracatı artırmaya dönük her adımın başımızın üzerinde yeri var. Bunları krediyle, teşvikle, hibeyle desteklemek boynumuzun borcu ama bankadan devletin fedakarlığıyla aldığı ucuz maliyetli krediyi amacı dışında kullananlara, bu ülkeye verdikleri zararı yanlarına kar da bırakmayız. Bunu bilmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

Son 20 yılda Türkiye'ye en büyük kazanımları sağladıkları alanlardan biri olan savunma sanayisinde neredeyse her gün yeni bir müjdenin haberini aldıklarını söyleyen Erdoğan, yalnızca Türkiye değil dünya çapında önemli bir proje olan insansız muharip savaş uçağı Kızılelma'nın, ilk uçuşunu 5 saat havada kalarak başarıyla gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Birilerinin, bu projeye sahip çıkmaya başladığını dile getiren Erdoğan, "'AK Parti iktidarları döneminde İHA, SİHA, AKINCI, Kızılelma'nın önü kesilmiş', elinize dilinize dursun. Nasıl oluyor da biz ön kesiyoruz? Ne yazık ki bizden öncekiler hep ön kestiler." diye konuştu.

Erdoğan, projeyle Türkiye'nin, teknolojide artık takip eden değil takip edilen bir ülke konumuna geldiğini ispatladığını belirtti.

- Kızılelma'nın görüntülerine yoğun alkış

Türkiye'nin bu noktaya kolay gelmediğini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin hangi badireleri atlatarak bu noktaya geldiğini yansıtan "Kayseri Uçak Fabrikası" adlı videoyu izletti. Kızılelma'nın uçuşuna ilişkin görüntülerin de yer aldığı video partililerden yoğun alkış aldı.

Erdoğan, "Cumhuriyetin emekleme yıllarında üretime başlayan ancak daha sonra kapısına kilit vurulan uçak fabrikasından, dünyanın ilk insansız savaş uçağı diyebileceğimiz Kızılelma'nın uçuşunu gördüğümüz günlere geldik, nereden nereye, hamdolsun. İnşallah çok daha iyisini de göreceğimiz günler bizi bekliyor." dedi.

İnsani yardım malzemesi götürdükleri Ukrayna'da, savaşın başlamasıyla mahsur kalan iki A400M askeri nakliye uçağının, uzunca bir aradan sonra dün akşam itibarıyla Kayseri'deki üslerine dönmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Uçaklarımızın ülkemize dönmesinde yardımı ve katkısı olan Ukrayna ve Rusya makamları ile seyir hattı üzerindeki dost ülkelere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Kendileriyle ilgili şaşırma duygumuzu kaybettik"

2023'ün, savunma sanayi projeleri bakımından çok bereketli bir yıl olacağına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tek tek sayması uzun vakit alacağı için yalnızca 2023'te her biri ayrı öneme sahip 25 ayrı savunma sanayi projemizi fiilen uygulamaya alacağımızı söylemekle yetineyim. Nitekim dün Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısını yaptık. Toplantıda şu an itibarıyla araç gereç, mühimmat, bu alanlarda, havada, karada, denizde neleri yapıyoruz, neleri yapacağız, bunların kararlarını aldık, adımlarını attık. Dikkat ederseniz, biz bu projelerde mesafe katettikçe içeride ve dışarıda birilerinin rahatsızlığı artıyor. Hadi dışarıdakileri anladık çünkü attığımız her adımla bizimle ilgili asırlık planları bozuluyor. Peki içeride birileri bunlardan niye rahatsız oluyor? Çünkü onların da foyaları meydana çıkıyor. Tarihleri yalnızca hak ve özgürlük ihlalleriyle değil aynı zamanda ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine vurdukları darbelerle dolu olanlar, bu gelişmeleri yürekleri daralarak izliyor. Gerçi iktidara gelirlerse yaptığımız barajları, köprüleri, tünelleri, şehir hastanelerini yıkacaklarını söyleyecek kadar izanlarını kaybedenlerden başka nasıl bir tavır beklenir, onu da bilmiyoruz.

Kendilerinden yakında Karadeniz'de çıkardığımız gazı havaya salacakları, açtığımız petrol kuyularına beton döküp kapatacakları, uçurduğumuz insansız hava araçlarının kanatlarını kıracakları, sınırlarımız boyunca kurduğumuz güvenlik hatlarını yaracakları gibi performanslar bekleyebiliriz. Hatırlarsanız bunlar, Libya ile yaptığımız anlaşmalara, Akdeniz'deki sondajlarımıza, Kıbrıs'ta kullanıma açtığımız yerlere, Karabağ'da kardeşlerimize verdiğimiz desteğe de karşı çıkmışlardı. Hele hele ana muhalefetin başındaki adamın yanındaki zat, edep dışı açıklamalarıyla Karabağ'a yönelik düşünemeyeceğimiz ifadeler kullanmıştı. Bugüne kadar 'artık o kadarı da olmaz' dediğimiz ne varsa yaptıkları için kendileriyle ilgili şaşırma duygumuzu kaybettik. Her türlü şey söyleyebilirler, her türlü şey yapabilirler. Neyse ki bu ara birbirleriyle uğraşmaktan, birbirleriyle didişmekten memleketin milli projelerine sataşmaya fırsat bulamıyorlar. İnşallah Rabb'im bunlara hiçbir zaman da o fırsatı vermez."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki engelli vatandaşların hayatın her alanında var olma mücadelelerine ilham verdiğine inandığı "Buğday Tanesi" filmi için AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ı tebrik etti.

Dünya Engelliler Günü'nde vizyona giren bu filmin geliriyle İstanbul'da bir engelli yaşam ve kültür merkezi yapılacağını açıklayan Erdoğan, "Buğday Tanesi" filminin fragmanını partililere izletti.

Erdoğan, yarın milletvekilleri ve Meclis çalışanları için TBMM Şeref Salonu'nda da gösterimi yapılacak filmle tüm engellilere umut veren Serkan Bayram'ı tebrik ettiğini söyledi.

Serkan Bayram, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelerek "Buğday Tanesi" adlı kitabını takdim etti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR