Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu: (4)

"Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz" "AnkaraKırıkkaleYozgatSivas hattının da açılmasıyla 11 ili birbirine hızlı tren ağıyla bağlı hale geliyor. İzmirAnkara hattı başta olmak üzere tüm projelerimizi tamamladığımızda bu sayıyı 52'ye çıkartacağız. Ankaraİstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracağız" "Tarımsal üretimin geliştirilmesini sadece ekonomik değil, milli bir mesele olarak görüyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde bitkisel üretimi 132 milyon tona, su ürünleri üretimini 750 bin tona çıkaracak adımları atacağız" "Arazi toplulaştırma çalışmalarında 100 milyon dekara çıkarak, vakit, enerji, alet ve ekipman kullanımında verimliliği artıracağız"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-04-2023 17:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu: (4)

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerine daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceklerini bildirdi.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, kalkınmanın temel altyapısı olan enerjideki atılımları kesintisiz sürdüreceklerini belirtti.

Erdoğan, yerli ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla gelecek dönemin sonunda enerji ithalatını yarıya düşüreceklerini ifade ederek, "Karadeniz doğal gazının ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin tam kapasite devreye girmesi, ülkemizin enerji bağımsızlığında unutmayın bir milat olacaktır. Elektrikte halen 100 gigavat olan kurulu gücümüzü, 136 gigavat'a yükselteceğiz. Doğal gaz kullanamayan ilçemiz kalmamasını temin edeceğiz." diye konuştu.

Millete en çok eser kazandırdıkları alanlardan biri olan ulaşımda, otoyol ve bölünmüş yol projeleri ile havalimanı inşaatlarını tamamlarken yeni dönemde ağırlığı raylı sistemlere vereceklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"2053 vizyonumuz çerçevesinde hızlı tren hattımızı 13 bin 400 kilometreye, toplam demiryolu ağımızı 28 bin 600 kilometreye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde, halen inşası süren hızlı demiryolu hatlarına ilave olarak yeni projelerin yapımına da başlayacağız. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hattının da açılmasıyla 11 ili birbirine hızlı tren ağıyla bağlı hale getiriyoruz. İzmir-Ankara hattı başta olmak üzere tüm projelerimizi tamamladığımızda bu sayıyı 52'ye çıkartacağız. Ayrıca Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracağız.

Tekirdağ, Mersin, İskenderun ve Kocaeli'nde yapacağımız yeni limanlarla lojistik gücümüzü artıracağız. Çok modlu kuzey-güney ve doğu-batı ulaşım koridorlarıyla, yatırımın ve üretimin ülkenin her köşesine yayılmasını sağlayacağız. Kanal İstanbul'un bağlantı yolları ve altyapı çalışmalarının yapımını sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönem internette 5G teknolojisinin nüfusumuzun tamamı tarafından kullanılabilmesini temin edecek altyapıyı kuracak, 6G teknolojisinin hazırlıklarına başlayacağız."

- "Milli Teknoloji Hamlemizi kesintisiz sürdüreceğiz"

Erdoğan, dünyanın en büyük 10 uydu operatöründen biri haline getirdikleri Türkiye'nin uzaydaki gücünü daha da artıracaklarını, küresel rekabet ve küresel yenilik endekslerindeki yerini daha da yukarılara taşıyacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapacak Milli Teknoloji Hamlemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Milli gururumuz Togg'un üretime ve satışa başlamasıyla duyduğumuz sevinci, önümüzdeki 7 yılda 1 milyon aracı yollarda görmemizi temin ederek, daha da güçlendireceğiz. Elektrikli araç şarj altyapısını ilk etapta 142 megavat gücüne çıkartarak, bu yöndeki yatırımları ülke genelinde destekleyeceğiz. Tarımsal üretimin geliştirilmesini sadece ekonomik değil, milli bir mesele olarak görüyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde bitkisel üretimi 132 milyon tona, su ürünleri üretimini 750 bin tona çıkaracak adımları atacağız. Üretim güvenliği amacıyla sertifikalı tohum, fide ve fidan üretimlerini artıracağız. Ekonomik ömrünü tamamlamış çaylıklarımızı daha nitelikli çeşitlerle yenileyeceğiz.

Arazi toplulaştırma çalışmalarında 100 milyon dekara çıkarak, vakit, enerji, alet ve ekipman kullanımında verimliliği artıracağız. Ülkemizin şartlarına uygun bir üretim planlamasıyla hem verimi hem çiftçilerimizin gelirini yükseltecek bir sistem kuracağız. Su depolama hacmimizi 193 milyar metreküpe çıkartarak, 80 milyon dekar araziyi sulayacak, 37 bin megavat enerji üretecek hale geleceğiz. Mera, yaylak ve kışlak alanları ıslah ederek, hayvancılığımızı destekleyeceğiz. Dönem sonunda büyükbaş hayvan varlığımızı 19 milyona, küçükbaş hayvan varlığımızı 68 milyona çıkartarak, vatandaşlarımızın ekonomik fiyatlarla ete erişimini kolaylaştıracağız. Orman alanlarımızı, topraklarımızın yüzde 30'unun üzerine, verimli orman alanı miktarını da 14,5 milyon hektara ulaştıracağız."

- "Bölgesel Gelişme Ulusal Strateji ve Bölge Planlarını uygulayacağız"

Yeşil kalkınma hedefleriyle ülkenin doğal kaynaklarını, Türkiye'ye uluslararası alanda da avantaj kazandıracak şekilde sürdürülebilir anlayışla değerlendireceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bölgelerimizin sahip oldukları özelliklere ve imkanlara göre farklı alanlarda geliştirilmesini sağlayacak Bölgesel Gelişme Ulusal Strateji ve Bölge Planları'nı uygulamaya koyacağız. Bu yaklaşımla, bölgelerimizi ülke ekonomisi ve sosyal hayatıyla bütünleştirecek şekilde kalkınma planları yapacağız." ifadesini kullandı.

- "Türkiye eksenini inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya model olarak sundukları insani ve vicdani dış politikalarını istikrar, denge ve atılım hedefleriyle, girişimci, etkin ve sonuç alıcı şekilde geliştirmeyi sürdüreceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hem ülkemizin hem bölgemizin hem insanlığın huzur ve istikrar bulacağı bir dış politikayla, çok taraflılık, daha fazla işbirliği, barış, istikrar ve insani diplomasiyle Türkiye eksenini inşa edeceğiz. Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz."

- "Her vatandaşa geçmişten bugüne asırlık hizmetler sunduk"

Dünü beraber inşa ettiklerini, yarını da birlikte inşa edeceklerini aktaran Erdoğan, "Milletimizin hiçbir kesimi yok ki, AK Partinin hizmet siyaseti hayatına dokunmamış, hayatını olumlu yönde değiştirmemiş olsun. Vatan topraklarının tek bir karışı yok ki, AK Parti'nin eser siyasetinden nasibini almamış olsun." dedi.

Erdoğan, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla her vatandaşa geçmişten bugüne asırlık hizmetler sunduklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizlerin nezdinde ülkemizdeki tüm hanım kardeşlerimize soruyorum. Evinizde, işinizde, sokakta, evladınızın okulunda, sevdiklerinizin hayatında 20 yılda hangi değişimleri gerçekleştirdiğimizi biliyorsunuz değil mi? Sıraların üzerinde artık kuşe kağıtla ücretsiz olarak kitapları nasıl dağıttığımızı biliyorsunuz değil mi? Bizler teksir kağıtlarla hazırlanmış, o kağıt parçalarıyla okuduk. Bizim jenerasyon bunları çok iyi bilir. Ama şimdi biz bunu yaşadık, artık bu nesil bunu yaşamasın istedik ve bütün sıraların üzerine kitapları koyuyoruz. Bu hizmetlerin artarak sürmesi için 14 Mayıs'ta bizimle beraber misiniz? Gençlerimize soruyorum. Eski Türkiye'yi yaşamamış olsanız da ülkemizi dünyada nereden nereye getirdiğimizi, sizlerin geleceğinde nasıl ufuklar açtığımızı biliyorsunuz değil mi? Önümüzdeki dönemde de her gencimizin, her çocuğumuzun geleceğini olumlu yönde değiştirecek adımlar için 14 Mayıs'ta bizimle beraber misiniz? Engellilerimize soruyorum. Evlerinizin dört duvarı arasına mahkum edilen sizleri, istihdamdan spora ve sanata kadar her alanda destekleyerek hayatın içine katan projelerin hepsinin de altında bizim imzamızın olduğunu biliyorsunuz değil mi?"

Partililere, "Bütün hizmetlerin artarak sürmesi için 14 Mayıs'ta bizimle beraber misiniz?" diye soran Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Emeklilerimize soruyorum. En düşük emekli maaşını 66 liradan 7 bin 500 liraya çıkardığımızı, bayramlarda ikramiye verdiğimizi biliyorsunuz değil mi? Ömürlerini aileleri ve ülkeleri için çalışmaya adamış emeklilerimizin, ikinci baharlarını en güzel şekilde sürdürmeleri için gereken ilave destekleri de kendilerine yine biz verebiliriz. İkramiyeyi de 2 bin lira olarak açıkladık mı? Bunun için emeklileri kardeşlerime sesleniyorum, 14 Mayıs'ta bizimle beraber misiniz? Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza soruyorum. Kendinize yeni bir hayat kurduğunuz ikinci vatanlarınızda sizlerin, devletinizin arkanızda olduğunu bilerek, başı dik bir şekilde yaşayabilmenizi temin edecek ikilimi birlikte oluşturmadık mı? Başınızın tekrar yere eğilmemesi için 14 Mayıs'ta bizimle beraber misiniz? Aynı soruyu, esnaflarımıza, işçilerimize, çiftçilerimize, sanayicilerimize de sorsak, inanıyorum ki yine aynı cevabı alacağız."

- "Bugüne kadar hep başkalarıyla değil kendimizle yarıştık"

Her alanda üretimi desteklerken hem istihdamı güçlendirmek hem ihracatı artırmak ve böylece ülkenin gücüne güç katmak niyetiyle hareket ettiklerini dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Elbette ulaşamadığımız hedefler, çok emek verip de başaramadığımız işler oldu. Sizler şahitsiniz ki 21 yılda yaptıklarımız bile ülkemizin asırlık eksiklerini, ihtiyaçlarını, kayıplarını telafi etmeye yetmiştir. Ama biz bunları yeterli görmüyoruz. Milletimizin daha fazlasına layık olduğuna inanıyor, bunun için daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde milletimizden desteği, kendi statükomuzu tahkim etmek için değil, daha büyük reformlar yapmak, daha büyük devrimler gerçekleştirmek, daha çok eser ve hizmet getirmek için istiyoruz. Çünkü biz bugüne kadar hep başkalarıyla değil kendimizle yarıştık.

Türkiye'de ne vizyonuyla ne programıyla ne icraatıyla bizim önümüze geçene de, böyle bir hazırlık yapana da, böyle bir niyet besleyene de rastlamadık. Nitekim 14 Mayıs seçimlerine de aynı şekilde gidiyoruz. İşte bizim 21 yıllık envanterimiz. İşte bizim Türkiye Yüzyılı vizyonumuz. İşte bizim seçim beyannamemiz. İşte bizim heyecanımız, şevkimiz, aşkımız. Akıl ve vicdan sahibi herkesi, bizim ortaya koyduğumuz bu tabloyla, Bay Bay Kemal'in çapını, kalibresini, geçmişte yaptıklarını, bundan sonrası için verdiği sözleri mukayeseye davet ediyorum."

Erdoğan, bugün bu salonda "600 milletvekili adayı" değil, Türkiye Yüzyılı'nı omuzları üzerinde azimle, gayretle, fedakarlıkla, cesaretle, dirayetle yükseltecek "600 kahraman" gördüğünü ifade ederek, her bir milletvekili adayını 81 ilde bağırlarına basmak için bekleyen millete emanet ettiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından milletvekili adayları tanıtıldı.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona birlikte girdiği eşi Emine Erdoğan ile kürsüye el ele çıktı ve partilileri selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, "Türkiye Yüzyılı için doğru adamla yola devam" mesajının verildiği video gösterimi yapıldı.

Yücel Arzen'in ilk kez dinlenen "Söyle" şarkısının bir bölümünde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 saat 30 dakika kürsüde kaldı.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından milletvekili adaylarının isimleri okundu.

Programda ayrıca, Uğur Işılak'ın seslendirdiği "Doğruya doğru", "Bu yüzyılın adı Türkiye", "Doğru Adam" adlı şarkıları da dinletildi.

(Bitti)

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR