CHP Sözcüsü Öztrak Basın Toplantısı Düzenledi

"(Erzurum'daki gerginlik) Vatandaşlarımıza çağrımızdır. Tüm bu rezilliklere karşı, Millet İttifakı'na gönül verenler itidal içinde dimdik durmalıdır. 14 Mayıs'ta yapılacak seçime odaklanmalıdır"

SİYASET
Giriş Tarihi : 08-05-2023 16:25
CHP Sözcüsü Öztrak Basın Toplantısı Düzenledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı "Erzurum Halk Buluşması"nda yaşanan gerginliğe ilişkin, "Vatandaşlarımıza çağrımızdır. Tüm bu rezilliklere karşı, Millet İttifakı'na gönül verenler itidal içinde dimdik durmalıdır. 14 Mayıs'ta yapılacak seçime odaklanmalıdır." dedi.

Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hayatını kaybeden eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır diledi.

Öztrak, dün Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bulunduğu "Erzurum Halk Buluşması"nda yaşanan gerginliğe ilişkin, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımıza çağrımızdır. Tüm bu rezilliklere karşı, Millet İttifakı'na gönül verenler itidal içinde dimdik durmalıdır. 14 Mayıs'ta yapılacak seçime odaklanmalıdır. Seçimi kaybettiklerini anlayınca, o gözü dönmüş birkaç militanı milletin üstüne salanların, değirmenine su taşımayacağız. Bu ülkenin güzel insanları, bu azgın kötülüğü sandıkta bitirecek."

- "Yabancı yatırım şirketlerine milyonlarca lira ceza kesiyorlar"

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Öztrak, dış ticaret açığının ve cari açığın rekor kırdığını, Merkez Bankasının döviz kasasının "tamtakır" olduğunu savundu.

Öztrak, "'Faiz inince, enflasyon da inecek' dedi. Yüzde 19 olan enflasyon makyajlı TÜİK hesaplarıyla yüzde 80'lere gerçekte ise yüzde 100'ün üstüne fırladı." ifadelerini kullandı.

Hayat pahalılığı ile işsizliğin yaşandığını, gıda fiyatlarının arttığını, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyleyen Öztrak, soğanın, domatesin, sütün, peynirin ve etin fiyatındaki artışa dikkati çekti.

İktidarın insanlara borsaya yatırım yapması tavsiyesinde bulunduğunu, küçük yatırımcının elindeki 3 kuruşu enflasyon karşısında erimesin diye borsaya yatırdığını öne süren Öztrak, "Şimdi bunlar sütten çıkmış ak kaşık oldular. Yabancı yatırım şirketlerine milyonlarca lira ceza kesiyorlar. Gerekçe; piyasa bozucu eylemler. Küçük yatırımcı defalarca her şeyini kaybederken nerelerdeydiniz?" diye konuştu.

Öztrak, seçime günler kala "bedava doğal gaz" diye ortaya çıkıldığını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, Rusların BOTAŞ'a sattığı doğal gazın borcunu ertelediğini açıkladığını belirterek, "Eğer böyleyse bu, Rusya'nın Türkiye'deki seçimlere yani milletin iradesine, doğrudan müdahalesi anlamına gelmez mi?" dedi.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR