CHP Genel Başkan Yardımcısı Dinçer'den Doğa Olaylarına Karşı Uyarı:

"Aşırı doğa olaylarına karşı direncimizi artırmak için önlemler almalı, sakınım planları oluşturmalı ve kentsel yapıyı buna göre kurgulamalıyız"

SİYASET
Giriş Tarihi : 08-06-2023 14:24   Güncelleme : 08-06-2023 14:21
CHP Genel Başkan Yardımcısı Dinçer'den Doğa Olaylarına Karşı Uyarı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, "Aşırı doğa olaylarına karşı direncimizi artırmak için önlemler almalı, sakınım planları oluşturmalı ve kentsel yapıyı buna göre kurgulamalıyız." ifadelerini kullandı.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Amasya, Samsun, Kastamonu ve Sinop'ta meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketinin doğal afetlere karşı hassas kentlerin dirençsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.

Plansız yapılaşmanın, kentsel ve kırsal kesimin yeni iklim koşullarına uyumlu olmayışının, yanlış su yönetiminin bu tür felaketlerin artmasına sebep olduğunu aktaran Dinçer, şunları kaydetti:

"Yaşananlardan ders almalıyız. Aşırı doğa olaylarına karşı direncimizi artırmak için önlemler almalı, sakınım planları oluşturmalı ve kentsel yapıyı buna göre kurgulamalıyız. Afet sonrasında sadece görsel düzeltmelerle yetinmek yerine, gerçek çözümleri hayata geçirmeliyiz. Ön tedbirlilik ilkesine uygun şekilde hareket edilmeli ve afetlere karşı direncimizi artırmalıyız."

 

 

 

(AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR