Bursalı Firmalar Texworld'e Ürünlerini Sergiliyor

Bursa'dan 23 tekstil firması Paris'teki Texworld fuarına katılıyor

DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-07-2022 13:00   Güncelleme : 05-07-2022 14:55
Bursalı Firmalar Texworld'e Ürünlerini Sergiliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından (BTSO) yapılan açıklamaya göre, Bursa iş dünyası, BTSO'nun Küresel Fuar Acentesi Projesi ile ihracat çalışmalarını devam ettiriyor.

Kovid-19 salgını sebebiyle ara verilen fiziki fuarların yeniden başlamasını ihracat hedefleri için büyük bir fırsat olarak değerlendiren tekstil sektörü temsilcileri, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Texworld Paris" fuarına katılım sağlıyor.

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun'un da olduğu 30 kişilik BTSO heyeti, 2023 ilkbahar yaz trendlerinin belirlendiği fuarda dünya profesyonelleriyle görüştü.

Normalleşme ile küresel tekstil ve hazır giyim sektöründe yaşanan düzelme sürecinin olumlu yansıdığı fuarda katılımcı miktarı, şubat ayındaki fuara kıyasla iki kat arttı. Çin'in en büyük katılımcısı olduğu Texworld Paris'te, Türk tekstili 100'e yakın firmayla sergilendi.

Fuarda, Bursa'dan ise 23 firma ürünlerini yabancı alıcılara sundu. Parc des Expositions Paris Le Bourget'de düzenlenen fuar, 6 Temmuz'a kadar dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek.

"Firmalarımızın buradaki fırsatları değerlendirmesini amaçlıyoruz"

Açıklamada sözlerine yer verilen BTSO Meclis Başkanı Uğur, Kovid-19 salgınıyla tedarik zincirlerinde yaşanan değişim sürecinin Türkiye'yi üretim üssü olarak öne çıkardığını vurguladı.

BTSO üyelerinin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri için çaba gösterdiklerini söyleyen Uğur, şöyle söyledi:

"Oda olarak özellikle fuarcılık çalışmalarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 2013 yılından bu yana üyelerimizi dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Yılın ilk yarısında 1,5 milyar doları aşan ihracat gerçekleştiren Bursalı tekstil ve hazır giyim firmalarımız için Texworld Paris son derece önemli bir fuar. Firmalarımızın buradaki fırsatları değerlendirmesini amaçlıyoruz. Yeni ülke ve bölgelerle iş birliği yapabilmek adına Texworld önemli bir platform."

Tekstil Konseyi Başkanı Uçkun da bu yıl ikinci kez yapılan Texworld Paris'te firmaların dünyanın önemli alıcılarla buluştuğunu söyledi.

Katma değer ve istihdam açısından stratejik öneme sahip olan tekstil ve hazır giyim sektörünün ihracata dayalı büyümesine fuarcılık çalışmalarıyla desteklediklerini kaydeden Uçkun, "Texworld, potansiyel iş birliği imkanlarının yanında firmalarımıza güncel gelişmeler ve sektörün geleceği hakkında da vizyon kazandıran önemli bir organizasyon. Fuarda yapılan görüşmelerin yeni siparişlere dönüşmesini ve ihracatımıza katkı sağlamasını temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Fuarda katılımcı olarak yer alan Bursalı firmaların temsilcileri de Avrupalı müşterilerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Aynı zamanda BTSO heyeti, fuarda Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe ve Ticaret Müşaviri Gonca Köksal Ensari ile görüştü

(AA).

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR