Başkent Sele Teslim Oldu! İnsanların Yardımına Kepçe Yetişti!

Öğlen saatlerinde bastıran sağanak yağış ve dolu başkent Ankara'da zor anlar yaşattı. Detaylar haberimizde...

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-06-2022 17:15   Güncelleme : 09-06-2022 09:25
Başkent Sele Teslim Oldu! İnsanların Yardımına Kepçe Yetişti!

Öğlen saatlerinde başkent Ankara’da başlayan sağanak yağış ve dolu halka zorlu anlar yaşattı! Başkentin yolları sulara gömülürken bir minibüst ve OSTİM’de mahsur kalan vatandaşlar kepçe yardımı ile kurtarıldı.


Sağanak yağış sadece yayalara zorlu anlar yaşatmadı. Etimesgut İstasyon Caddesi sular altında kalırken, bir çok araçta yolda kaldı. Cadde üzerinde bulunan esnaf ve işletmeciler dükkanlarını su basmaması için yoğun çaba sarf etti. Ankara’nın sokakları suya teslim olurken biriken su nedeni ile rögarlar taştı. Yollarda biriken sular ise kaldırım seviyesine yükselerek halka zor anlar yaşattı.

Yolcuların İmdadına Kepçe Yetişti!

Oluşan su birikintileri nedeni ile bazı vatandaşlar arabaların üzerine çıktı. Bunun yanı sıra sağanak yağış ve dolu nedeni ile hareket etmekte zorlanan bir minibüste bulunan vatandaşları bir kepçe kurtardı.


10 Kişi İş Yerinde Mahsur Kaldı

Aniden bastıran sağanak nedeni ile yolda olan vatandaşlar ve araçları ile seyir halinde olanlar büyük tehlike atlattı. Aynı zamanda Yenimahalle ilçesinde bulunan İvedik Organize Sanayi Bölgesinde sağanak yağış nedeni ile araçlar ve dükkanlar sulara gömüldü. Bu iş yerlerinden birinde 10 kişi mahsur kaldı. Belediye ekipleri sular altında kalan yerleri temizlemek için seferber olurken, bahsettiğimiz Bölgeye ise çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi.

Başkent genelini etkisi altına alan bu yağış sadece Yenimahalle’de zorlu anlara neden olmadı. Sincan ve Çankaya gibi çevre ilçelerde bu zorluklara teslim oldu.

Ankara Valiliği Daha Öncesinden Uyarmıştı

Ankara valiliği bugün sabah vakitlerinde sosyal medya hesaplarından kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu!
Valilik açıklamalarında şunları söyledi:

Yapılan son değerlendirmelere göre, 7 Haziran Salı günü ilimiz genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 
 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR