Balıkesir'deki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayısı 12'ye Yükseldi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklu sayısı 12'ye çıktı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2022 16:56   Güncelleme : 21-12-2022 17:01
Balıkesir'deki Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayısı 12'ye Yükseldi

  Balıkesir'in Edremit ilçesinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklu sayısı 12'ye çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Edremit Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince suç örgütü elebaşı ve üyelerine yönelik operasyonda arama çalışması süren 4 zanlıdan 2'sinin daha adresi belirlendi.

Üç olan firari şüpheli sayısının dörde yükseldiği operasyon kapsamında, R.D.C. isimli kadın ve F.Ç'nin adreslerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Ekiplerce yakalanan zanlılar, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Böylece operasyonda tutuklu sayısı 12'ye yükseldi.

Bu arada müştekilerin ifadelerinde R.D.C'nin fuhşa zorlanan kadınlara baltayla işkence yaptığını öne sürdükleri, F.Ç'nin ise dört ayrı suçtan daha aranmasının olduğu öğrenildi.

Suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 2 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

- Operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Edremit Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince suç örgütü elebaşı ve üyelerine yönelik operasyonda şüphelilerin kadınlara zorla fuhuş yaptırmak için işkence yaptıkları ve 14 kişiyi de tehdit edip işkenceyle paralarını alıkoydukları ortaya çıkmıştı.

Operasyonda, şüphelilerin çiftlik evine götürdükleri bazı kişileri zorla alıkoydukları, elektroşok cihazıyla eziyet ettikleri, kadınlara yönelik cinsel saldırı suçu işledikleri ve alıkoydukları kişilere zorla uyuşturucu kullandırdıkları belirlenmişti.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 14 tabanca, 21 şarjör, 217 tabanca fişeği, 17,2 gram esrar, 13 gram metamfetamin, 15 uyuşturucu ve uyarıcı sentetik hap, 6 tüfek, 4 tüfek şarjörü ve 74 tüfek kartuşu ele geçirilmişti.

Soruşturma kapsamında daha önce yakalanan 17 kişiden 10'u tutuklanmış, 7'si serbest bırakılmıştı.

 

(AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR