Bakan Yanık, Bakü'de yapılacak çalışma ziyareti hakkında konuştu:

"Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan ile ilişkilerimizi her alanda geliştireceğiz, artıracağız ve inşallah milletlerimize, toplumlarımıza faydalı sonuçlar üretmeye devam edeceğiz"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-07-2022 13:35   Güncelleme : 19-07-2022 13:45
Bakan Yanık, Bakü'de yapılacak çalışma ziyareti hakkında konuştu:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan ile ilişkilerimizi her alanda geliştireceğiz, artıracağız ve inşallah milletlerimize, toplumlarımıza faydalı sonuçlar üretmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Beraberindeki heyetle çalışma ziyareti için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Yanık, Haydar Aliyev'in kabri ile Şehitler Mezarlığı ve Türk Şehitliği Anıtı'nı ziyareti sonrası, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yanık, Azerbaycan ve Türkiye'nin bölgedeki iş birliği dolayısıyla dünyada bir güvenlik adası oluşturduğunu ifade ederek, "Azerbaycan ve Türkiye, dostlarına güven, muarızlarına endişe sevk eden iki ülkedir. Dolayısıyla biz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan ile ilişkilerimizi her alanda geliştireceğiz, artıracağız ve inşallah milletlerimize, toplumlarımıza faydalı sonuçlar üretmeye devam edeceğiz." cümlelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık, bu kapsamda, bakanlığın görev alanlarındaki birtakım çalışmaları, Azerbaycan'daki meslektaşlarıyla görüşmek üzere çalışma ziyareti düzenlediklerini aktardı.

Bakü ve Şuşa'da yapılacak temasları hakkında da bilgi veren Yanık, "Şuşa Karabağ zaferi, Azerbaycan'da ne kadar büyük bir mutlulukla karşılandıysa aynı şekilde Türkiye'de de büyük bir mutlulukla karşılandı. Biz de inşallah Azerbaycan'ın ve Türk dünyasının kültür merkezlerinden biri olan Şuşa'yı ziyaret ederek, hem şehitlerimizin aziz hatıralarına orada tazimde bulunmak hem de milletimizle buluşmak arzusundayız." sözlerini kullandı.

Yapılacak iş birlikleri için ziyaret öncesinde teknik çalışmaların başladığını anlatan Yanık, "Türkiye'nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türk milletinin selamlarını Azerbaycanlı kardeşlerimize, milletimizin bir diğer parçasına ulaştırmak üzere geldik. Güzel bir çalışma ziyareti olacağından eminim. İnşallah, gerek Kafkas İslam Ordusu'nun şehitleri ile Nuri Paşa ve askerleri, gerek Karabağ şehitlerimizin ve gerek 20 Ocak şehitlerimizin, aziz hatıralarına layık bir biçimde Azerbaycan ve Türkiye'nin iş birliğini, dostluğunu sosyal, siyasal, ekonomi, eğitim gibi her alanda geliştirmeyi ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR