Bakan Kasapoğlu, IOC Başkanı Bach İle Lozan'da Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız Tokyo Olimpiyatları'ndan aldığımız pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2023 14:25   Güncelleme : 28-04-2023 14:21
Bakan Kasapoğlu, IOC Başkanı Bach İle Lozan'da Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile Lozan’da bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bach’ın daveti üzerine Lozan’da bulunan IOC Genel Merkezi'nde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener’in de bulunduğu görüşmede, Paris 2024 olimpiyatları ve dopingle mücadele konusunda Türkiye’de yürütülen çalışmalar başta olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Thomas Bach, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Kurucular Kurulunda Avrupa Konseyi temsilcisi olarak görev yapan Kasapoğlu’na, dopingle küresel mücadelede aldığı sorumluluk için teşekkür etti.

IOC ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki güçlü iş birliğinin artarak sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varılan görüşmede Bach, Türkiye’de olimpik ruhun desteklenmesi konusunda yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığını dile getirdi.

Bach, Türkiye’de son yıllarda başarıyla gerçekleştirilen uluslararası organizasyonları yakından takip ettiklerini ve bu konuda Türkiye’nin geldiği seviyenin sadece IOC değil birçok ülke ve kuruluş tarafından takdirle izlendiğini kaydetti.

 

- "Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz"

 

Bakan Kasapoğlu ise görüşmede 2024 yılında Paris’te yapılacak olimpiyatların Türkiye için özel bir anlamı olduğunu vurgulayarak Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye’nin ilk katıldığı olimpiyatların 1924 Paris olduğunu hatırlattı.

Bundan tam 100 yıl sonra, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayan Türkiye’nin katılacağı Paris Olimpiyatları'na çok daha heyecanlı ve iddialı hazırlandığını kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız Tokyo Olimpiyatları'ndan aldığımız pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu ayrıca, Türkiye olarak, uluslararası spor camiasında karar alma süreçlerini etkileyen ve alınan kararlarda kilit ülke olmayı hedeflediklerini, bu bakımdan başta Uluslararası Olimpiyat Komitesi olmak üzere tüm uluslararası spor federasyonları ile yakın iş birliği ve temas içerisinde olduklarını vurguladı. Bakanlık görevi süresince en önem verdiği konulardan birinin, bu iş birliğini güçlendirecek adımları atmak olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve başkanı ile çok yakın iş birliği içerisinde birçok spor projesinin birlikte hayata geçirildiğini özellikle sporun bir yaşam biçimine dönüştürülmesi ve olimpik ruhun toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi amacıyla birlikte hareket edildiğini anlattı.

 

 

(AA) 

Berke UlucanBerke Ulucan

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR