Bakan Güler Özel Kuvvetler Komutanlığındaki Mezuniyet Töreni'nde Konuştu:

"Türkiye Yüzyılı'nın başladığı Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en seçkin birliği olan ve gözünü budaktan sakınmayan Bordo Berelilerimiz, köklü geçmişi, üstün nitelikleri, yiğit ve savaşçı karakterleri ile dünyadaki emsalleri arasında büyük bir itibara sahiptir"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2023 14:06
Bakan Güler  Özel Kuvvetler Komutanlığındaki Mezuniyet Töreni'nde Konuştu:

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Türkiye Yüzyılı'nın başladığı Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Güler, 15'inci Dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı İhtisas Kursu Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Mezun olan 240 "Bordo Bereli" personeli kutlayan Bakan Güler, güvenlik, enerji ve gıda krizinin bütün dünyayı etkilediğini, küresel barış, istikrar ve refahı tehdit ettiğini belirtti.

Böylesine hassas bir dönemde Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunmasının öncelikli görevleri olduğuna vurgu yapan Bakan Yaşar Güler, "Bunun için her alanda olduğu gibi askeri açıdan da güçlü olmak zorundayız. Gelişen teknolojinin etkisiyle hızla değişen muharebe ortamı, güçlü bir kara, deniz ve hava kuvvetlerine sahip olmanın yanı sıra Özel Kuvvetler gibi kritik ve asimetrik görevleri icra edebilecek bir gücün varlığını da gerekli kılmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Özel Kuvvetler Komutanlığının da ordunun vazgeçilmez bir kuvvet çarpanı olarak gücüne güç kattığını bildiren Güler, şöyle devam etti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin en seçkin birliği olan ve gözünü budaktan sakınmayan Bordo Berelilerimiz, köklü geçmişi, üstün nitelikleri, yiğit ve savaşçı karakterleri ile dünyadaki emsalleri arasında büyük bir itibara sahiptir. Bordo Berelilerimizin bugüne kadar harekat sahasında gösterdiği cesaret ve kahramanlıkları dosta güven, düşmana korku verirken Anadolu'nun bu yiğit aslanları, üstlendiği her görevde asil milletimizin gururu olmaktadır. Özel Kuvvetlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadele harekatlarında elde ettiği başarılarda kritik bir rol üstlenerek müstesna katkılar sağlamış, ordumuzun şanlı tarihine adlarını altın harflerle yazdırmıştır. Nitekim Çukur Operasyonlarından Pençe Harekatlarına, Fırat Kalkanı'ndan Zeytin Dalı'na, Barış Pınarı'ndan Bahar Kalkanı Harekatı'na kadar icra edilen tüm kritik operasyonlarda Özel Kuvvetlerimizin payı büyük olmuştur."

- "Asil milletimizin sizlerden beklentisi büyüktür"

Bordo Berelilerinin her türlü zorluğun üstesinden gelme azmi, özverisi ve cesaretinin takdire şayan olduğunu dile getiren Bakan Güler, Özel Kuvvetlerin, hususi vazife ve operasyonlar için eğitildiğini, bireysel ve askeri donanımı yüksek, teknik ve taktik becerilere sahip personelden oluştuğuna dikkati çekti.

Güler, "Bordo Berelilerimizin sahip olduğu üstün yetenek ve kabiliyetlerle elde ettiği ezber bozucu başarılar, dünya orduları arasındaki en seçkin ve en saygın Özel Kuvvetlerden biri olmalarını sağlamıştır. Bu şerefli yuvaya katılan sizlerin de tarihi şanla dolu Bordo Bereli sancağını en iyi şekilde temsil etme ve çok daha ilerilere taşıma sorumluluğunuz bulunmaktadır." dedi.

"Devletimizin, asil milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sizlerden beklentisi büyüktür." ifadelerini kullanan Güler, şöyle devam etti:

"Bu yüzden sizler, her türlü arazi ve iklim şartlarında Özel Kuvvetlerin icra edebileceği çeşitli uzmanlık gerektiren safhalarda üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirildiniz ve artık Bordo Bereli oldunuz. İnanç, azim ve kararlılık karşısında hiçbir engelin duramayacağını bir kez daha gösterdiniz. Şimdi sizi daha büyük gayretler gerektiren zorlu vazifeler beklemektedir. Bu yüzden burada aldığınız eğitimlerle yetinmeyip Mekteb-i Asli olan kıtalarınızda kişisel ve mesleki yeteneklerinizi sürekli geliştirerek her türlü göreve daima hazır olmalısınız. Omuzlarınızdaki yük ağır, göreviniz hayli meşakkatli ancak vazifeniz kutsaldır.

Sizler, Binbaşı Bülent Albayrak, Yüzbaşı Burak Coşkun, Üsteğmen Enes Demir, Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ve daha nice aziz şehidimizden devraldığınız sancağı gururla taşıyacaksınız. Bu kutsal mirasın varisleri olarak şanlı Türk sancağı ve kutsal vatan toprakları, artık sizlere de emanettir. Bunun bilincinde olan siz kahraman Bordo Berelilerimizin karşısında hiçbir gücün duramayacağına ve her türlü zorluğu aşabileceğinize yürekten inanıyorum."

- "Türkiye artık uluslararası ilişkilerde merkezi bir rol üstlenmektedir"

Türkiye'nin köklü tarihi, stratejik coğrafi konumu, büyük ve güçlü ordusu, her alanda sahip olduğu imkan ve yeteneklerle dünyada jeopolitik önemi yüksek bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Yaşar Güler, "Türkiye artık, son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın büyük gayretleri ile tesis ettiği kapsamlı ilişkilerle uluslararası ilişkilerde merkezi bir rol üstlenmektedir. Böylesine kritik bir süreçte mazisi şan ve zaferlerle dolu kahraman ordumuz da hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından terörle mücadeleye, mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrarın desteklenmesine, geniş kapsamlı tatbikatların icrasından yerli ve milli savunma sanayimizin geliştirilmesine kadar son bir asrın en yoğun ve en etkin faaliyetlerini büyük bir başarıyla icra etmektedir." diye konuştu.

Bakan Güler, şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı'nın başladığı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bugün mezun olan Bordo Berelilerimiz de bu hedeflerimiz doğrultusunda önemli görevler üstlenecektir. Bu kapsamda siz kahraman silah arkadaşlarımın sorumluluklarınızı hakkıyla yerine getireceğine, ülkemizin ve asil milletimizin hak ve menfaatleri için kahramanca ve fedakarca görev yapacağına, böylelikle Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne güç katacağına yürekten inanıyorum.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit ve yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Kederli ailelerine baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmıyor. Kahraman silah arkadaşları intikamını aldı, almaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Törende, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da hazır bulundu.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR