Aygaz'ın "W-Energy for Equality" Programının İlk Dönemi Tamamlandı

Aygaz'ın, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik taahhütleri kapsamında hayata geçirdiği "W-Energy for Equality" programının ilk dönemi tamamlandı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-06-2023 14:41
Aygaz'ın

Aygaz'ın, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik taahhütleri kapsamında hayata geçirdiği "W-Energy for Equality" programının ilk dönemi tamamlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Enerjimiz senin için, enerjimiz gelecek için" mottosuyla başlatılan W-Energy For Equality programı üç ana projeden oluşuyor.

Aygaz'ın programı kapsamındaki W-Energy For Technology, W-Energy For Innovation ve W-Energy for Future projeleriyle ilk dönemde 30 binin üstünde genç kadına eğitim desteği sağlandı. Tüm projelerle toplam 100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşılması amaçlanıyor.

W-Energy For Technology projesi ile 3 yılda 80 bin kadının dijitalleşme ve yapay zeka alanında eğitilmesi ve dijital farkındalığının artırılması hedefleniyor. İlk yılı tamamlanan projede, 17 bin 655 kadın ücretsiz eğitimlerden faydalandı.

W-Energy For Innovation projesi ise kadınları teknoloji ve inovasyon konularında farklı eğitim ve mentorluk programlarıyla girişimcilik yolculuklarında profesyonel olarak destekliyor. Program kapsamında, toplam 209 üniversitenin 159'undan başvuru alındı, 200'den fazla sivil toplum, dernek, öğrenci organizasyonu ve belediye ile partnerlik yapıldı. Projeyle bugüne kadar 9 bin 800 kadına ulaşıldı.

W-Energy For Future projesiyle mentor olarak yetiştirilecek kadınların, lisede öğrenim gören kız öğrencilere teknoloji ve inovasyon alanında mentorluk vermesi ve öğrencilerin üniversite tercihlerinde bu alanlara yöneltilmesi hedefleniyor. Projeyle her yıl 200 mentor yetiştirilecek ve 1 yıl içinde 10 liseli kız öğrenciye 2 seans mentorluk verilecek. Programın ilk döneminde 189'u mentor olmak üzere 3 binden fazla kadına ulaşılırken, toplam 6 bin 600 kadın öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor.

W-Energy for Equality programı kapsamında çocuklara yönelik de eğitim verildi. Rahmi Koç Müzesi işbirliğiyle uygulanan W-Energy for Kids projesi kapsamında "Bil Bakalım?" adlı interaktif içerikte bilmeceler üzerinden çocuklara kadın mucitlerin icatları anlatılarak olası kalıp yargıların yıkılması hedefleniyor.

Tamamı ücretsiz olan eğitimlerle ilgili detaylı bilgiye https://aygaz.com.tr/kurumsal/aygaz-w-energy internet adresinden ulaşılabiliyor.

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR