Atatürk Köşkü 20 Eylül'de Ziyarete Kapanıyor

Atatürk Köşkü'nün 20 Eylül'de ziyarete kapanıp tadilata alınacağı bildirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-09-2022 12:46
 Atatürk Köşkü 20 Eylül'de Ziyarete Kapanıyor

Trabzon'da bulunan Atatürk Köşkü'nün 20 Eylül'de ziyarete kapanıp tadilata alınacağını Trabzon Büyükşehir Belediyesi bildirdi. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Köşküyle ilgili bazı ulusal ve yerel basın organlarında haberler yer aldığı belirtildi.

Bu açıklamada, 1924 ve 1930 yıllarında Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u teşriflerinde ağırlandığı ve 1937'deki ziyaretinde ise konakladığı ve vasiyetini yazdığı Atatürk Köşkü'nün şehrin en önemli tarihi yapılarından biri olduğu vurgulandı.

Bir yılda ortalama 300 bin kişinin ziyaret ettiği Atatürk Köşkü'nün yıllar içinde yapısının yıprandığı, içindeki eşyaların ise eskidiği, deforme olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından binanın onarılması için 'Atatürk Köşkü Restorasyon ve Konservasyon' projesi hazırlanmış, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje 24 Ağustos 2022'de ihale edilmiş olup, iş sözleşme aşamasındadır. 20 Eylül tarihinde köşk ziyarete kapatılacak ve tadilat işi başlayacaktır. Bu süreçte bir taraftan da binanın içerisinde bulunan tabela, fotoğraf, yazı, mobilya, perde gibi tüm eşyalar da uzman ekipler tarafından ele alınarak bilimsel yöntemlerle gerekli onarımlar ve yenilemeler gerçekleştirilecektir."

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Atatürk Köşkü'nün, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde aslına uygun şekilde onarılmış vaziyette halka açılacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Atatürk Köşkü'nde bulunan herhangi bir yazı, resim ya da eşyanın kaldırılması söz konusu olmayıp, çalışma sonunda haberlere konu olan bilgilendirme tabelaları da çok daha estetik bir biçimde yenilenerek yerlerine konulacaktır. Milletimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 kez misafir edildiği bu esere sahip olmak şehrimiz için bir övünç vesilesi olup, belediyemiz ve halkımız bu paha biçilmez mirasa bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da layıkıyla sahip çıkmaya devam edecektir."

(AA) 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR