Aşırı sıcakların etkisinde olan Tokyo'da halka 3 gündür elektrik tasarrufu çağrısı yapılıyor

Japon hükümeti, başkent Tokyo ile çevre eyaletlerde artan sıcaklıklar ardından yükselen elektrik sarfiyatının düşürülmesi çağrısında bulundu.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-06-2022 11:40   Güncelleme : 29-06-2022 16:11
Aşırı sıcakların etkisinde olan Tokyo'da halka 3 gündür elektrik tasarrufu çağrısı yapılıyor

 

"Tsuyu" yaz yağmur sezonunun ülkenin genelinde hafta başında sona ermesiyle 35 dereceye çıkan hava sıcaklığının, 38 dereceye yükseleceği tahminler arasında.

Japonya Meteoroloji Ajansının (JMA) hafta başında, "tsuyu" sezonunun erken bittiğini açıklaması ile birlikte elektrik sarfiyatı yükseldi.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) aynı gün, yüksek seyreden sıcaklıklarda yükselen enerji kullanımı konusunda halka tasarruf çağrısı yaptı.

Dün ve bugün tekrarladığı çağrıda olası elektrik kesilmelerine karşı uyaran bakanlık, 9 eyaletteki ev ve iş yerlerinde elektrik sarfiyatının 15.00 ile 18.00 arasında düşürülmesi çağrısında bulundu.

Gereksiz ışıkların kapatılması ve elektrikli aletlerin kullanılmaması istenilirken, klima dahil soğutucu cihazların olası “sıcak çarpması” risklerine karşı dikkatli kullanılması gerektiğini söylendi.

Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, artan enerji talebinin karşılanması için kullanılmayan nükleer güç santrallerinin tekrardan hizmete alınmasının önemli olduğunu belirtti.

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu da bakımları tamamlandıktan sonra enerji santrallerinin yakın zamanda devreye alınması sonrası enerji tedarikinin artacağını söyledi.

JMA, 27 Haziran'da, normalde temmuz ortalarına dek sürmesi beklenen yağmur sezonunun, Tokyo dahil ülkenin doğu ve orta kesimlerinde sona erdiğini duyurmuştu.

 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR