Arjantin Cumhurbaşkanı Fernandez, Brezilya'da Seçimi Kazanan Lula Da Silva'yı Ziyaret Etti

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, Brezilya'da düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçimini kazanan Luiz Inacio Lula da Silva'yı Brezilya'da ziyaret etti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-11-2022 10:00
Arjantin Cumhurbaşkanı Fernandez, Brezilya'da Seçimi Kazanan Lula Da Silva'yı Ziyaret Etti

 Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, Brezilya'da düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçimini kazanan Luiz Inacio Lula da Silva'yı Brezilya'da ziyaret etti.

Lula da Silva ile Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde bir otelde görüşen Fernandez, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmede bölgenin geleceğini ele aldıklarını söyledi.

Fernandez, "Lula ile Latin Amerika'nın birleşmesi, kıta genelinde demokrasinin güçlendirilmesi, seçim süreçlerine gerektiği gibi saygı gösterilmesi ve bölgenin bir bütün olarak büyüyebilmesi ihtiyacına ilişkin görüşlerimizi paylaştık." dedi.

Lula da Silva'nın Arjantin'i ziyaret edeceğini söyleyen Fernandez, "Bugün, Brezilya halkının sahip olduğu harika lideri haklı çıkarma gününde eksik olmak istemedim. Lula'nın bana ilk ziyaretinin Arjantin'e olacağını söylemesinden büyük mutluluk duydum." ifadelerini kullandı.

Fernandez, Brezilya halkını tebrik ederek, "Tam bir şeffaflık, sükunet ve barış içinde bir seçim günü gerçekleştirdiler. Bunun oldukça değerli ve buna tüm Latin Amerika'nın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Brezilya için iyi temennilerde bulunan Fernandez, "Kardeş ülke Brezilya'nın ilerlemesini, büyümesini ve başarılı olmasını diliyorum. Brezilya'da işler iyi gittiğinde, Arjantin'de de işler net bir şekilde iyi gidiyor çünkü biz ikiz halklarız." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 (AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR