Antalya'da Kundakçı Tutuklandı!

Alanya'da dört farklı noktada orman yangını çıkaran kundakçı tutuklandı. Detaylar Haberimizde...

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-06-2022 16:53
Antalya'da Kundakçı Tutuklandı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde orman kundakçı olduğu iddiasıyla bir kişi tutuklandı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğün tarafından yapılan açıklamaya göre, gece 00.30 sıralarında Alanya Orman İşletme Müdürlüğü Çakıllıca Kulesi'nin rutin kontrolü sırasında, Asmaca Kepez Sokağı tarafında yangın çıktığı görüldü.

Olay yerine ilk müdahaleyi yapan ekipleri yönlendiren kule görevlisi, yangını takip ederken bir motosikletin aynı yönden asfalt yolda hızla hareket ettiği ve birbirine yakın mesafelerden 3 ayrı yere daha ateş attığını fark etti. Görevlendirilen ikinci bir ekip kulecinin yönlendirmesiyle şüphelinin geçebileceği yerleri tespit ederek Asmaca köyü muhtarı, mahalle esnafları ve ulaşabileceği yerlere telefonla haber verdi ve yolların kesilmesini sağladı. Dereköy Mahallesi'nde dördüncü bir ateş yakan şüpheliyi gören Alanya Orman İşletme Müdürlüğü personeli, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekipleri şüpheli Halil Y'yi (28) suçüstü yakalarken üzerinde yapılan aramada, tüfek ve sırt çantasında ateş yakmada kullanılabilecek çok sayıda kibrit, çakmak, çıra ve kolonya şişesi gibi tutuşturucu malzeme ele geçirildi. Öte yandan şüphelinin çıkardığı Asmaca Kepez Sokağı, Çalıkoluk mevkisi ve Ardıç Evliya mevkisindeki yangılar felakete sebep olmadan söndürüldü.

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli Halil Y. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede "kasten orman yakma" suçundan tutuklandı.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR