Ali Ekber Akgün'ün Öldürülmesi Davasında 8 Yıl Sonra Mütalaa Açıklandı

Sarıyer'de, 24 Aralık 2014'de işlenen cinayete ilişkin 6 sanığın yargılandığı davada sanıklar Nacip Göneş ve Şahin Akin hakkında Cumhuriyet savcısınca ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-12-2022 17:36   Güncelleme : 27-12-2022 17:37
Ali Ekber Akgün'ün Öldürülmesi Davasında 8 Yıl Sonra Mütalaa Açıklandı

Sarıyer'de, Ali Ekber Akgün'ün 24 Aralık 2014'de öldürülmesine ilişkin 6 sanığın yargılandığı davada esasa ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, 2 sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ferhat Akin cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tutuksuz sanık Şahin Akin ile sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Ferhat Akin, maktulün öldürüldüğünü ağabeyi Şahin Akin tutuklanınca duyduğunu, olay anında nerede olduğunu ve ne yaptığını hatırlamadığını söyledi.

Sanığın ifadesinin ardından Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanıklar Nacip Göneş ve Şahin Akin'in 23 Aralık 2014’de maktul Akgün'ün ikamet adresi yakınlarında keşif yaptıkları, o bölgede yakıt alıp araçlarına sahte plaka taktıkları anlatıldı.

Sanıklar Göneş ve Şahin Akin'in olay günü 24 Aralık'ta, Tarabya'da saat 13.01'de maktul Akgün'ün içinde bulunduğu araca doğru ilerledikleri anlatılan mütalaada Göneş’in araçtan inip maktulün aracına ilerlediği, şoför kapısının yanında durduğu ve ateş etmeye başladığı, sonrasında da geldiği araca binip olay yerinden ayrıldığı ifade edildi.

Mütalaada, sanıklar Şahin Akin ve Göneş hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapisleri istendi.

Sanık Göneş'in ayrıca, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, sanık Serhat Bilgin'in ise "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsinin istendiği mütalaada, sanıklar Ferhat Akin, Naif Aytek ve Şeyhmus Muhittinoğlu’nun "kasten öldürme" suçundan beraatleri ve Ferhat Akin'in tahliyesi istendi.

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan sanıklar ve avukatları süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Ferhat Akin'in tahliyesine ve taraflara esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

- Davanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 24 Aralık 2014'te Sarıyer İstinye'de Ali Ekber Akgün'ün öldürülmesi üzerine soruşturmanın başlatıldığı anlatılmıştı.

İddianamede, sanıklarca olayda kullanılıp terk edilen aracın koltuğundan alınan örnekler ve yine araçtaki eldivenler üzerinden alınan kan örneklerinin, 2008'de bir yaralama olayına karışan sanık Nacip Göneş'e ait genotip özelliklerle uyumlu olduğunun tespit edildiği kaydedilmişti.

Olayda kullanılan silahın ruhsatsız, kullanıldıktan sonra terk edilen aracın plakasının da sahte olduğunun tespit edildiği anlatılan iddianamede, Akgün'ün ölümünün, "ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kot, pelvis ekstremite kemik kırıkları ile birlikte iç organ yaralanmasından gelişen iç ve dış kanama" sonucu meydana geldiği belirtilmişti.

İddianamede, sanıklar Nacip Göneş ve Şahin Akin hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan, Naif Aytek ve Şeyhmus Muhittinoğlu hakkında ise "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Serhat Bilgin hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Göneş hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar, Akin hakkında ise "resmi belgede sahtecilik"ten 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Dava açıldıktan sonra yakalanan sanık Ferhat Akin hakkında "kasten öldürme" suçundan hazırlanan iddianame bu dava dosyasıyla birleştirilmişti.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR