Albaraka Türk'ün "Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi" İkinci Dönem Mezunlarını Verdi

Uzman eğitmenlerce yürütülen ve kodlamayı çocukların eğitim hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan eğitimler, bu yıl toplamda 111 çocuğu ağırladı

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-03-2023 14:45
Albaraka Türk'ün

Albaraka Türk tarafından düzenlenen "Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi" ikinci dönem mezunlarını verdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk Eğitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilen kodlama eğitimlerinin ikinci dönemi başarılı bir şekilde tamamlandı.

Kodlama eğitimleri, çocukların eğlenerek öğrenebilmeleri adına Albaraka Türk ve AlbarakaTech Global'de görev alan 8 eğitmen tarafından hazırlanarak, animasyon ve sunumlarla daha keyifli bir hale getirildi. Kodlamanın ve çocukların buluşturulduğu eğitim bu yıl toplamda 111 çocuğu ağırladı.

Uzman eğitmenlerce yürütülen ve kodlamayı çocukların eğitim hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan projenin müfredatı kapsamında oluşturulan Temel ve İleri Düzey Kodlama Eğitimleri, çocukların gelişen teknoloji odaklı dünyaya daha iyi hazırlanmasına katkı sağlıyor.

Aileler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan söz konusu proje; problem çözme, algoritmalar, akış şemaları, değişkenler, kontrol yapıları, koşullu eylemler, döngüler gibi çeşitli konuları barındırıyor. Eğitmenler, verilen dersler ve kodlama aracılığıyla tasarladıkları yeni uygulamalarla teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. Bu sayede, çocukların akıllı cihazlarda geçirdikleri sürenin daha verimli ve üretken bir hâle getirilmesi amaçlanıyor.

- Eğitim programının ardından sertifikalar verildi

Çocukların geleceğine yatırım yapmak amacıyla başlatılan 12 haftalık eğitim programının tamamlanmasının ardından başarılı öğrenciler için sertifika takdim etkinliği düzenlendi.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Umut Çakmak, AlbarakaTech Global Genel Müdürü Ali Tuğlu ile banka genel müdür yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan çocuklara aileleri ve eğitmenleri eşlik etti.

- "Nitelikli eğitime katkı sağladığımız için çok mutluyuz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Finans ve İnsan Kıymetleri Genel Müdür Yardımcısı Umut Çakmak, çocukların dijital dünyaya hazırlanmasının öneminden bahsetti.

Kodlamanın, çocukların geleceği için önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Çakmak, onlara iyi bir gelecek sağlamak amacıyla eğitim süreçlerine olumlu katkılar sunan projeleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Çakmak, bu kapsamda düzenledikleri programlara yönelik yoğun ilginin, eğitimlere duyulan ihtiyacın önemini ortaya koyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Projedeki temel hedeflerimizden birini, çocukların daha iyi bir eğitim almasının yanı sıra üretken fikirlerin hayata geçirilmesi olarak ifade edilebiliriz. Eğitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlüğümüzün destekleriyle hazırlanan kodlama eğitimi, nitelikli eğitim özelinde önemli bir örnek oluşturuyor. Eğitimlerin başarıyla devam ettiğini gözlemliyoruz. İkinci mezunlarımıza sertifikalarını takdim ederken emeği geçen eğitmenlerimizi, çalışma arkadaşlarımızı ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklarımızı gönülden tebrik ediyoruz. Bununla birlikte, ülkemizde gelişen eğitim sürecinin bir parçası olduğumuz ve nitelikli eğitime katkı sağladığımız için çok mutluyuz."

(AA)

Halil YILDIRIMHalil YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR