Ahmet Yiğit Yıldırım Biyografisi

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın hayatı ve yaptıkları.

BİYOGRAFİ
Giriş Tarihi : 08-06-2022 15:15
Ahmet Yiğit Yıldırım Biyografisi

 

1987 yılında İstanbul’da doğan Ahmet Yiğit Yıldırım.

Lisans Eğitimini Beykent Üniversitesi'nde İngilizce İşletme bölümünde tamamlamıştır. 
Hollanda Saxion Üniversitesi'nde İktisat eğitimi almıştır ve halihazırda Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans Eğitimini sürdürmektedir. 
Sahibi olduğu Yazılım Firmasının projeleri Türkiye Çapında birçok ödüle layık görülmüştür.

Ülkü Ocakları ile tanışması ise İlköğretim zamanlarında gerçekleşmiştir. Üniversite eğitimi sırasında Ülkü Ocakları Beykent Üniversitesi Teşkilat Başkanlığı görevini başarıyla gerçekleştirmiştir. Ardından İstanbul Ülkü Ocakları Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür ve 2013 Mayıs ayında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz tarafından İstanbul Darüzziyafe'de gerçekleştirilen devir teslim töreni ile İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevi verildi.

Eğitim'de İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nda Diksiyon ve Hitabet Kursu, Yabancı Dil Kursu, Grafik Tasarımı Kursu açarak Üniversiteli gençlerin kendilerini geliştirmesi konusunda destekte bulundu. Böylece Ortaöğretimli gençlerin vizyon sahibi bir şekilde geleceğe kararlı ve emin adımlar ile yürümelerini sağlamıştır.

İstanbul Ülkü Ocakları 2023 Gençlik Eğitimi ile birlikte Üniversite Öğrencileri ve alanında uzmanlaşmış yetkin kişileri buluşturdu. Bu Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli imkanlarla ödüllendirdi.

Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme Kampanyasıyla birlikte Uyuşturucu İle Mücadele konusunda alanında uzman kişiler ile çalışmalar yürüttü. Yeşilay Cemiyetine Üye olarak bu konuda öncü oldu ve Yeşilay Cemiyeti ile Ülkü Ocakları arasında ortak organizasyonlar düzenleyerek gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan koruma noktasında harekete geçti.

2017 Aralık ayında gerçekleştirilen devir teslim töreni ile İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini devretmiştir. 
18 Mart Olağan Kurultayı'nda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelik mevkiine getirilmiştir. 
24 Haziran seçimlerinde İstanbul 3.Bölge 4.sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilmiştir.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR