Adıyaman'da Depremzedeler Geçici Yaşam Alanına Yerleşmeye Başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adıyaman'da depremzedelerin, TOKİ ve Emlak Konut eliyle yapılan 2 bin 588 bağımsız bölümden oluşan geçici yaşam alanına yerleşmeye başladığını bildirdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-04-2023 15:09
Adıyaman'da Depremzedeler Geçici Yaşam Alanına Yerleşmeye Başladı

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adıyaman'da depremzedelerin, TOKİ ve Emlak Konut eliyle yapılan 2 bin 588 bağımsız bölümden oluşan geçici yaşam alanına yerleşmeye başladığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan ve etaplar halinde teslimi devam eden 100 bin geçici barınma alanıyla, yarım milyon afetzedenin daha sağlıklı, iyi şartlarda barınabilecekleri yaşam alanlarına taşınmasının hedeflendiği belirtildi.

Adıyaman'da depremin ardından toplam 15 bin kişinin yaşayacağı geçici yaşam alanlarının, hafif çelik ve prefabrik olarak inşa edildiği kaydedilen açıklamada, toplam 313 bin metrekare alana yaklaşık 3 bin bağımsız bölüm yapılacağı ifade edildi.

Geçici yaşam alanındaki yapıların her birinin 27 metrekare olacağı bildirilen açıklamada, depremzedelerin, Adıyaman'da TOKİ ve Emlak Konut eliyle yapılan 2 bin 588 bağımsız bölümden oluşan geçici yaşam alanına yerleşmeye başladığı kaydedildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından, Adıyaman'da depremzedelerin geçici barınma alanlarına yerleştirilmesini içeren video paylaştı.

Oturma odası, yatak odası, mutfak alanı ve banyonun yer aldığı geçici barınma merkezinde, sağlık ocağı, cami, anaokulu, spor salonları ve sosyal donatılar da bulunuyor.

Videoda, geçici barınma alanlarına yerleşen depremzedelerin görüşlerine de yer verildi.

 

(AA) 

Hamit Yiğit GeçerHamit Yiğit Geçer

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR