Adana merkezli terör örgütü operasyonunda ele geçirilen 4 zanlı tutuklandı

Tutuklananların içinde KCK/TDÖ sözcüsü olan Ayşe Irmak ve örgütün lafta Çukurova bölge sorumlusu da bulunuyor Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile HDP Adana İl Başkanı Mehmet Karakış ve İl Başkan Yardımcısı Helin Kaya adli kontrolle serbest bırakıldı

YEREL
Giriş Tarihi : 07-07-2022 10:19
Adana merkezli terör örgütü operasyonunda ele geçirilen 4 zanlı tutuklandı

Adana merkezli 5 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 37 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 28 Haziran'da terör örgütü PKK/KCK'ya yapılan soruşturma hususunda gözaltına alınan ve dün adliyeye gönderilen 37 zanlının savcılık işlemleri tamamlandı.

Savcılık sorgusunun ardından 6 şüpheli salınırken, 31 zanlı nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.

Şüphelilerden KCK/TDÖ sözcüsü olan Ayşe Irmak ve örgütün lafta Çukurova bölge sorumlusu M.S'nin de içinde bulunduğu zanlılardan 4'ü tutuklandı. Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile HDP Adana İl Başkanı Mehmet Karakış ve İl Başkan Yardımcısı Helin Kaya'nın da arasında olduğu 27 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağını da içeren adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Polis, soruşturma hususunda hakkında gözaltı kararı olan bir zanlıyı yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

- Operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyette bulundukları düşünülen 38 şüphelinin yakalanması kapsamında 28 Haziran'da Adana merkezli Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Operasyonda, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, HDP Adana İl Başkanı Mehmet Karakış ve İl Başkan Yardımcısı Helin Kaya ile KCK/TDÖ sözcüsü Ayşe Irmak ve örgütün sözde Çukurova bölge sorumlusu M.S'nin de aralarında olduğu 37 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Polis, operasyon kapsamında Seyhan Belediyesi binasında da arama yapmıştı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilmişti.

AA Haber 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR