8. Rahvan At Yarışları ve 6. Doğu Anadolu Şampiyonası

"8. Rahvan At Yarışları ve 6. Doğu Anadolu Şampiyonası"  Ardahan'da düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-09-2022 17:26
8. Rahvan At Yarışları ve 6. Doğu Anadolu Şampiyonası

Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonunca "8. Rahvan At Yarışları ve 6. Doğu Anadolu Şampiyonası"  Ardahan'da düzenlendi.

10 ilden 70 at, Rahvan at kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Ardahan-Artvin yolu üzerindeki Rahvan At Yarış Sahası'nda düzenlenen organizasyona  katıldı.

Yüzlerce seyircinin heyecanla izlediği yarışlarda sporcular, belirlenen kurallar çerçevesinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Murat Haki, şampiyonada üçlü tay kategorisinde ipi göğüsleyen isim oldu. Dörtlü tay ve başaltı kategorisinde ise  Ali Çalık birinci oldu.

Küçük orta kategorisinde Şahin Haki, büyük orta kategorisinde ise Ömer Cengiz birinciliğe ulaştı.

Deste ve baş kategorilerinde ise Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Ardahan Temsilcisi Murat Arabul'a ait at birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Vali Hüseyin Öner, burada yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür ederek, rahvan at yarışları kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Öner, Rahvan atlarının Orta Asya'dan Türklerle birlikte Anadolu'ya gelen bir değer olduğunu belirterek, "At, tarih boyunca atalarımızın pusulası, yoldaşı olmuştur. Milli ve manevi yönden önemli bir geleneğimiz ve ata sporumuzdur." ifadesinde bulundu.

Son yıllarda geleneksel spor dallarında ciddi bir yönelme olduğuna dikkati çeken Öner, "Bu yönelme ile ülkemizin birçok yöresinde geleneksel bir branş olarak rahvan at yarışları yapılmakta. Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzun, belediyelerimizin ve kulüplerimizin emekleri ile bu değerimiz yaşatılmaktadır." ifadelerinde bulundu.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR